default-image

Συρία: 46 νεκροί σε διπλή βοβμιστική επίθεση

Κόσμος
Συρία: 46 νεκροί σε διπλή βοβμιστική επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε διπλή βομβιστική επίθεση, με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας, σύμφωνα με τον απολογισμό που μετέδωσε το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίσθηκαν από τις επιθέσεις, πρόσθεσε η ίδια ΜΚΟ, η οποία αντλεί τις πληροφορίες της από ένα εκτεταμένο δίκτυο γιατρών και μαχητών σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πλειονότητα των θυμάτων ήταν πολίτες, προσθέτει η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της ύπαρξης πολλών βαριά τραυματισμένων.

Ο διοικητής της επαρχίας της Χομς Ταλάλ Μπαράζι ανακοίνωσε από την πλευρά του πως ο απολογισμός ανέρχεται σε 17 νεκρούς και 29 τραυματίες.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που εμφανίζουν ένα πυκνό σύννεφο σκόνης από το σημείο της επίθεσης, που εκτελέσθηκε στο προάστιο Αλ Ζάχρα, και στήλες μαύρου καπνού από τις φλόγες που ξεπήδησαν μετά τις εκρήξεις.

Στις ίδιες εικόνες, πυροσβέστες έτρεχαν μέσα σε ερείπια, ενώ άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και πολίτες πάσχιζαν να ανοίξουν ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουν ένα άτομο. Όχι μακρύτερα, ένα απανθρακωμένο πτώμα μεταφερόταν πάνω σε φορείο από το συνεργείο Πρώτων Βοηθειών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο, προθήκες κτηρίων, σταθμευμένα αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά καταστράφηκαν.

Η πόλη Χομς κατ' ουσίαν ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και συχνά γίνεται στόχος βομβιστικών επιθέσεων. Τον περασμένο μήνα σε παρόμοια επίθεση, την ευθύνη της οποίας είχαν αναλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, είχαν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20 άνθρωποι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News