default-image

Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις για καταστροφές στην Κίσαμο

Κρήτη
Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις για καταστροφές στην Κίσαμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το ζήτημα των αποζημιώσεων σχετικά με την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2014. Σχετική ερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, οι βουλευτές Χανίων, κ. Β. Βαγιωνάκη και κ. Α. Μπαλωμενάκης.

Οι δύο βουλευτές στην ερώτησή τους σημειώνουν πως: «Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τον Δήμο Κισάμου στις 31/12/14 προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και σε υποδομές του δημοτικού φωτισμού».

Παράλληλα, επισημαίνουν πως «παρά τις διαπιστωμένες και κοστολογημένες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη δημοτική Αρχή», μέχρι σήμερα «παραμένουν σε εκκρεμότητα οι πληρωμές των σχετικών αποζημιώσεων», ενώ ζητούν να μάθουν «το χρονοδιάγραμμα αποστολής της σχετικής χρηματοδότησης προς τον δήμο Κισάμου;».

Υπενθυμίζεται πως οι δύο βουλευτές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο δημαρχείο Κισάμου στις 15 Φεβρουαρίου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον δήμαρχο για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την περιοχή - μεταξύ αυτών και το ζήτημα των αποζημιώσεων - και χρήζουν αντιμετώπισης, τόσο σε άμεσο χρονικό διάστημα, όσο και στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News