default-image

Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ δίπλα στα κακοποιημένα παιδιά

Κρήτη
Οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ δίπλα στα κακοποιημένα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους, τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ώρες σε Λασίθι και Αρχάνες με τα απανωτά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησής σε ανήλικα παιδιά. Από τη μία οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της σεξουαλικής παρενόχλησης του 8χρονου κοριτσιού από εκπαιδευτικό στο Λασίθι και από την άλλη η περίπτωση του 46χρονου Ιρανού στις Αρχάνες, ο οποίος κατηγορείται  ότι ασέλγησε σε 14 μαθήτριες ηλικίας  12 - 15 ετών.

Τα απανωτά περιστατικά που έχουν προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, έχουν σημάνει συναγερμό στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, καθώς είναι και αυτή που θα αναλάβει να διαχειριστεί τις δεκάδες υποθέσεις εξέτασης των μικρών παιδιών.

Οι γιατροί του τμήματος παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ, αναλαμβάνουν δράση τις επόμενες ώρες, με στόχο την σταδιακή εξάλειψη των ψυχικών τραυμάτων που άφησε στα παιδιά αυτή η εμπειρία. Όπως τόνισε ο Δ/ντης της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ για την σεξουαλική παρενόχληση μικρών παιδιών, κ. Μπίτσιος, πρόκειται για ένα τρομακτικά συχνό φαινόμενο σε παγκόσμια κλίμακα, που χρήζει άμεσης πρόληψης και αντιμετώπισης.

Ένα στα 10 παιδιά που έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά δεν επιστρέφει ποτέ στην κανονικότητα, 4 στα 10 θα προχωρήσουν κανονικά στη ζωή τους χωρίς πολλά συμπτώματα, ενώ τα υπόλοιπα θα αντιμετωπίσουν επιτυχώς τη ζωή τους μέσω παιδοψυχιατρικής φροντίδας, σύμφωνα με τον παιδοψυχίατρο.

Όσο για τους γονείς, είναι και αυτοί που θα πρέπει να διαχειριστούν με ψυχραιμία τόσο το θέμα πρόληψης όσο και της συμπαράστασης σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News