default-image

Αντιδρούν και οι Θεολόγοι στην καύση των νεκρών

Κρήτη
Αντιδρούν και οι Θεολόγοι στην καύση των νεκρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την καύση νεκρών, με τους θεολόγους να εκφράζουν τις θέσεις τους για ένα ζήτημα που ήδη απασχολεί την επικαιρότητα μετά την ψήφιση για δημιουργία αποτεφρωτηρίου από το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Φρικτή χαρακτήρισε την καύση των νεκρών ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων, έγινε ένας απολογισμός αλλά και ένας  προγραμματισμός δραστηριοτήτων εντός του έτους. Το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν η μεγάλη σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη από 18 έως 27 Ιουνίου, εξέλιξη η οποία αποτελεί μεγάλη τιμή για το νησί μας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο μάθημα των θρησκευτικών, με αφορμή τον διάλογο για την Παιδεία που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και τις προσεγγίσεις που έχουν εκφράσεις διάφορες πλευρές γύρω από το μορφωτικό περιεχόμενο και τη φυσιογνωμία του μαθήματος.

«Όταν καίμε τους νεκρούς προσβάλλουμε τον δημιουργό μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ο οποίος χαρακτήρισε φρικτή την εξέλιξη αυτή. Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν κάνουμε Επανάσταση, όμως η καύση των νεκρών θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα και στις παραδόσεις μας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφία: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News