Ειδήσεις

Έξαλλη η οικογένεια - Ελεύθερος ο δολοφόνος του Φύσσα

Οργή στην οικογένεια Φύσσα προκάλεσε η είδηση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Συγκεκριμένα σε κατ' οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση θα τεθεί από τις 18 Μαρτίου ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών ενόψει της συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του.

Θα έχει δυνατότητα εξόδου από την οικία του μόνο για τη μετάβαση του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, συμπληρώνει στις 18 Μαρτίου 30 μήνες στην φυλακή καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 .

"Η υπόθεση θα εκφυλίζεται"

«Η απόφαση δεν είναι πρωτοφανής. Όπως εξελίχθηκε, ήταν αναμενόμενη», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Γιώργος Μαραγκός, για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, μετά την παρέλευση του 18μήνου.«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, στον Άρειο Πάγο, και τελευταίος έρχεται ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος επί δύο μήνες δεν χορηγούσε άδειες να πάμε να δικάσουμε την υπόθεση και ενέμειναν στην αποχή των δικηγόρων, παράλογα και χωρίς καμία λογική», τόνισε μιλώντας στο «Mega» ο κ Μαραγκός.«Ο κ. Ρουπακιάς κατέστη δήθεν κρατούμενος πολυτελείας εντός της οικίας του, κατά το βούλευμα. Από εδώ και πέρα η υπόθεση θα εκφυλίζεται όπως έχει εκφυλιστεί μέχρι σήμερα», τόνισε σύμφωνα με το protothema.gr, αναφέροντας ότι σε αυτό το στάδιο έχουν εξεταστεί 15-17 μάρτυρες, από τους συνολικά περίπου 140.


Μάλιστα, σημείωσε ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας θα είχε λήξει, αν δεν είχε ενωθεί με εκείνη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σχόλια