default-image

Τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα για τη νεολαία

Κρήτη
Τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα για τη νεολαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, αλλά και μαθηματικοί, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι και φυσικοθεραπευτές αντιπροσωπεύουν επαγγέλματα που δείχνουν ότι έχουν ιδιαίτερη πέραση στη νεολαία, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Τα ερωτηματολόγια δόθηκαν σε όλους τους μαθητές και οι απαντήσεις διαμόρφωσαν μια λίστα με τα πιο δημοφιλή για τη νεολαία επαγγέλματα που σκέφτονται ότι θα ήθελαν με την ολοκλήρωση του σχολείου να ασχοληθούν.

Από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα που προέκυψαν από την έρευνα που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ήταν το επάγγελμα του γιατρού, του δικηγόρου, του μηχανικού, του οικονομολόγου, του στρατιωτικού, του εκπαιδευτικού, του ψυχολόγου, του δημοσιογράφου και του φυσικοθεραπευτή.

Όπως εξήγησαν οι γονείς, οι μαθητές εξακολουθούν να επιλέγουν με βάση τι τους αρέσει αλλά και σε ένα αρκετά σημαντικό βαθμό πλέον και με βάση το πόσο εύκολη είναι η επαγγελματική αποκατάσταση.

Στο 3ο Λύκειο με την ολοκλήρωση της έρευνας, πραγματοποιήθηκε διημερίδα στο πλαίσιο της οποίας επαγγελματίες από διάφορους χώρους μίλησαν στα παιδιά για τα επαγγέλματα, τις σπουδές και τις συνθήκες εργασίας.

Ρεπορτάζ:

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News