default-image

Μετά τα εξώδικα... ο διάλογος

Κρήτη
Μετά τα εξώδικα... ο διάλογος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ των ξενοδόχων και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μετά τα εξώδικα που έφτασαν μαζικά, προκειμένου να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις εργασίας, αφού η Ένωση Ξενοδοχείων εδώ και τρεις μήνες είναι ανενεργή.

Για το θέμα που απασχολεί περίπου δέκα χιλιάδες εργαζόμενους, μέχρι σήμερα υπάρχουν θετικά μηνύματα, με μέλη της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να διευκρινίζουν ότι το καλύτερο θα ήταν να ευδοκιμήσει ο διάλογος και να μην υπάρχουν παρατράγουδα.

Στόχος του Σωματείου όπως επανέλαβαν είναι να υπογραφούν οι συμβάσεις, ωστόσο από την πρώτη στιγμή έχουν διευκρινίσει ότι έχει εντοπιστεί ο τρόπος για να υπάρξει σύμβαση ακόμη και αν κάποιοι δεν προσέλθουν στο διάλογο, με την εμπλοκή του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και διαιτησίας του υπουργείου Εργασίας.

Διαφορετική διάσταση, μιλώντας για διεκδικήσεις από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων, που εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό τους ξενοδόχους, έδωσαν στο θέμα μέλη του ΠΑΜΕ στον τομέα τουρισμού επισιτισμού, που έχουν ζητήσει μισθό από 900 ευρώ και πενθήμερη εργασία.

Ρεπορτάζ:

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News