Ειδήσεις

Καθυστήσεις και ταλαιπωρία για το έργο Γούρνες-Χερσόνησος

Νέα ταλαιπωρία στο Βόρειο Οδικό Άξονα και συγκεκριμένα στο επίμαχο τμήμα της Εθνικής οδού Γουρνών μέχρι και τον κόμβο Καστελίου, το οποίο κλείνει από 1η Μαρτίου μέχρι και μέσα Απριλίου, περιμένει τους πρώτους τουρίστες που σκοπεύουν να επισκεφτούν το νησί μας, καθώς και διερχόμενους οδηγούς.

Το επίμαχο τμήμα της Εθνικής οδού κλείνει με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, αφού τα πρώτα χρονοδιαγράμματα όριζαν ότι θα έκλεινε από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, οι οποίοι τώρα ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών διότι το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε ενάμισι μήνα, ώστε να ανοίξει και πάλι η εθνική οδός.

Σκηνικό ταλαιπωρίας το οποίο θα επαναληφθεί και του χρόνου, την ίδια περίοδο και με τους οδηγούς να είναι προετοιμασμένοι να κάνουν μεγάλη υπομονή στην παλιά εθνική οδό, αφού εκείνη θα σηκώσει το βάρος και της νέας εθνικής οδού, ενώ δεν αποκλείεται να σχηματιστούν μεγάλες ουρές οχημάτων, δεδομένου ότι ξεκινάει η τουριστική περίοδος με εκατοντάδες πούλμαν, πέρα από τα ΙΧ να κατευθύνονται από και προς τη Χερσόνησο.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο οποίος γίνεται δέκτης παραπόνων από επαγγελματίες και πολίτες.

Από την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησαν κάποιες εργασίες αποκατάστασης του δρόμου στην παλιά εθνική οδό, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα πέσει και αντιολισθητικός τάπητας από Γούρνες, έως την Γέφυρα Αποσελέμη (στην παλιά εθνική οδό).

Ακόμη και οι λακκούβες στην παλιά εθνική μπαλώνονται πως και πως για να μην γίνουν αντικείμενο φωτογραφιών από τους τουρίστες που θα επισκεφτούν το νησί.

 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επιπλέον αγκάθι είναι ότι δεν έχουν έρθει ακόμα οι αρχαιολόγοι για την επιτήρηση του έργου, αλλά και για τις ανάγκες ανασκαφών στην περιοχή των Αγριανών και στην Λαγκάδα Αποσελέμη, όπου βρέθηκαν αρχαία ευρήματα, θέμα για το οποίο ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ., κ. Λ. Αυγενάκης, είχε προχωρήσει με παρέμβαση του στους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.

Τέλος σημειώνεται ότι κατά 20% έχει εκτελεστεί τμήμα του έργου και αφού έχει περάσει από σαράντα κύματα και με τελευταίο αυτό την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια