Ειδήσεις

Αντιδρούν για τη μετακίνηση της λαϊκής από την οδό Ηροδότου

Φωτιές έχει ανάψει σε κατοίκους στην Αλικαρνασσό η προωθούμενη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τρίτης από την οδό Ηροδότου, στην οδό Δημοκρατίας, στο τμήμα από Μουγλών έως Ηρακλείτου, στην οδό Ζεφυρίας, στο τμήμα από Δημοκρατίας έως Καρίας, και στην οδό Καρίας από Μουγλών έως Κεράμου.

Κάτοικοι της οδού Καρίας αντιδρούν με την επίμαχη πρόταση, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στους αρμόδιους που σχεδιάζουν χωρίς να ληφθεί όπως ανέφεραν υπόψη η δική τους φωνή.

Έμποροι και παραγωγοί πρόκειται να βάλουν στο μικροσκόπιο την επίμαχη πρόταση, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην οποιαδήποτε μετακίνηση αν προηγουμένως δε δρομολογηθεί η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Παρασκευής.

Η επίμαχη πρόταση έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τυχόν παρατηρήσεις ή προτάσεις ώστε να προχωρήσει προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Όπως εκτιμά ο Μανόλης Χαιρέτης, σε ένα μήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες για τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Τρίτης, από την οδό Ηροδότου, όπου η περιοχή έχει επιβαρυνθεί τη λειτουργία της για δώδεκα χρόνια.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια