Ειδήσεις

Κινδύνεψαν παιδιά σε φωτιά στην Ιεράπετρα

Πανικός προκλήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οροφοδιαμέρισμα επί της οδού Δημοκρατίας στο κέντρο της Ιεράπετρας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ενώ απουσίαζαν από το σπίτι οι ένοικοι του οροφοδιαμέρισματος, μάλλον από βραχυκύκλωμα που εκδηλώθηκε στην κρεβατοκάμαρα. Γρήγορα πήρε διαστάσεις η πυρκαγιά και σήμανε συναγερμός άμεσα στην πυροσβεστική υπηρεσία της Ιεράπετρας.

Πολύ γρήγορα τρία επανδρωμένα όχημα της πυροσβεστικής με επικεφαλής τον διοικητή επιπυραγό Παναγιώτη Καράμπελα έφτασαν στο σημείο, ανέβηκαν  με τις ειδικές στολές στο 2ο όροφο της  πολυκατοικίας, όπου καιγόταν το διαμέρισμα, ασφάλισαν τα υπόλοιπα διαμερίσματα, απομάκρυναν τις φιάλες υγραερίου που υπήρχαν εκεί και ξεκίνησαν την κατάσβεση.

Σε διπλανό διαμέρισμα, είχαν εγκλωβιστεί δύο μικρά παιδιά οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, 2 και 4 ετών, τα οποία έβγαλε η μαμά τους στο μπαλκόνι, στην απέναντι πλευρά της πολυκατοικίας, μέχρι να τα παραλάβουν οι πυροσβέστες και να τα κατεβάσουν με ασφάλεια στην οδό Δημοκρατίας, όπου περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να τους παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

Ευτυχώς, μετά από μία ώρα και αφού καταστράφηκε ολοσχερώς το οροφοδιαμέρισμα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, έχοντας αφήσει πίσω της μεγάλες υλικές ζημίες, αλλά χωρίς να τραυματιστεί κανένας ένοικος της πολυκατοικίας.

Η νεαρή ένοικος του διαμερίσματος η οποία κλήθηκε από τη δουλειά της, δήλωνε βέβαιη ότι δεν είχε αφήσει κάποια ηλεκτρική συσκευή στην πρίζα, εκτός από την τηλεόραση.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια