Ειδήσεις

Προωθούν ανεκπαίδευτους οδηγούς στα ασθενοφόρα

Όχι λένε οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στην τροπολογία του υπουργείου υγείας που θέτει τους ΟΤΑ και την Πυροσβεστική σε επιφυλακή και τους οδηγούς τους σε θέση μάχης στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αν παραστεί ανάγκη.

Πρόκειται για τροπολογία που έρχεται να απαντήσει στο μειωμένο προσωπικό, τις απολύσεις, τις περικοπές κονδυλίων και στον τομέα της υγείας λόγω κρίσης.

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την δημιουργία ασθενοφόρων δύο ταχυτήτων , πόλης  - ενδοχώρας και ασθενών δύο ταχυτήτων.''Δεν μπορείς να έχεις τον έμπειρο διασώστη στην πόλη προκειμένου να προλαβαίνεις όλα τα περιστατικά και στη  μάχη της ενδοχώρας να ρίχνεις ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί καθώς ούτε αυτό γίνεται πια, σε βάρος της δικής τους ασφάλειας αλλά και των ασθενών'' διευκρινίζει.

Ο Νίκος Καλογιαννάκης ζητά η τροπολογία αυτή να αποσυρθεί και  προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Ήδη από τη Δευτέρα για το παραπάνω, θεσμικά και οικονομικά αιτήματα δεν εξυπηρετούν δευτερογενή περιστατικά , όπως επιστροφές και αποθεραπείες.

Σχόλια