Ειδήσεις

Ημερίδα για τους γλάρους στο ΜΦΙ

«Οι Γλάροι και τα άλλα πουλιά στις ακτές του Ηρακλείου. Ο Διογένης και οι φίλοι του» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Σάββατα με τους Επιστήμονες για ανταλλαγή απόψεων με επιστήμονες σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 - 12:00      Συζήτηση με θέμα: «Οι Γλάροι και τα άλλα πουλιά στις ακτές του Ηρακλείου. Ο Διογένης και οι φίλοι του» με το Μιχάλη Δρετάκη, M.Sc. Βιολόγο - Ορνιθολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:15 - 14:00      «Ο μαύρος Κότσυφας και ο άσπρος Γλάρος».Ένα παραμύθι για τη φιλία και τη διαφορετικότητα. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

12:00 - 14:00      «Πού είμαστε κρυμμένα»; Δημιουργώ το χάρτη των πουλιών της πόλης μου.  Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:15 - 14:00      Εργαστήριο Origami - Χαρτοδιπλωτική πουλιών. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για παιδιά από 12 ετών και πάνω και για ενήλικες).

12:00 - 14:00      Φτιάχνω κινητές κατασκευές με Γλάρους για να διακοσμήσω το δωμάτιό μου αλλά και σελιδοδείκτες με θαλασσοπούλια για τα βιβλία μου.

Γενική είσοδος 6€

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»:  Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν

Σχόλια