default-image

Οι γλάροι - εκδήλωση για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ελλάδα
Οι γλάροι - εκδήλωση για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με θέμα «οι Γλάροι και τα άλλα πουλιά στις ακτές του Ηρακλείου. Ο Διογένης και οι φίλοι του» διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «Σάββατα με τους Επιστήμονες» το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016.

Ποιος είναι ο Διογένης και τι κάνει εδώ στην πόλη μας;

Ποια θαλασσοπούλια βλέπουμε στις ακτές του Ηρακλείου;

Ποια σημεία της πόλης μας φιλοξενούν σπάνια πουλιά;

Η γενική είσοδος είναι 6 ευρώ, για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης», για τα παιδιά κάτω των 4 χρονών και τα ΑμέΑ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 - 12:00      Συζήτηση με θέμα: «Οι Γλάροι και τα άλλα πουλιά στις ακτές του Ηρακλείου. Ο Διογένης και οι φίλοι του» με το Μιχάλη Δρετάκη, M.Sc. Βιολόγο - Ορνιθολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:15 - 14:00      «Ο μαύρος Κότσυφας και ο άσπρος Γλάρος».Ένα παραμύθι για τη φιλία και τη διαφορετικότητα. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 ετών και πάνω).

12:00 - 14:00      «Πού είμαστε κρυμμένα»; Δημιουργώ το χάρτη των πουλιών της πόλης μου.  Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:15 - 14:00      Εργαστήριο Origami - Χαρτοδιπλωτική πουλιών. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για παιδιά από 12 ετών και πάνω και για ενήλικες).

12:00 - 14:00      Φτιάχνω κινητές κατασκευές με Γλάρους για να διακοσμήσω το δωμάτιό μου αλλά και σελιδοδείκτες με θαλασσοπούλια για τα βιβλία μου.

http://www.nhmc.uoc.gr/el/news/28804

Facebook:  Natural History Museum of Crete/Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News