default-image

Στο σκαμνί οι 27 για την παραλιακή της Ν. Αλικαρνασσού

Κρήτη
Στο σκαμνί οι 27 για την παραλιακή της Ν. Αλικαρνασσού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να παρουσιαστούν, το πρωί της Παρασκευής συνολικά 27 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της νέας παραλιακής λεωφόρου της Νέας Αλικαρνασσού. 

Πρόκειται για κορυφαίους κρατικούς λειτουργούς, ανάμεσα στους οποίους, βρίσκεται ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, ο πρώην δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου της Νέα Αλικαρνασσού - και 18 ακόμη μέλη του τότε δημοτικού συμβουλίου-, πρώην στελέχη του ΟΛΗ, καθώς και εργολάβοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 27 κατηγορούμενοι φέρονται να «επέφεραν με πρόθεση μεταβολή στον αιγιαλό με την εκτέλεση έργου, άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής», καθώς και ότι «προκάλεσαν με πρόθεση υποβάθμιση του περιβάλλοντος ασκώντας δραστηριότητα ή επιχείρηση χωρίς άδεια». Πρόκειται για το περίφημο πλέον έργο «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Δήμου Νέας Αλικαρνασσού» που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Θαλασσινά», το 2009. 

Ανάμεσα στα σημαίνοντα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής, τα οποία θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς  Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, βρίσκονται - μεταξύ άλλων - ο Σεραφείμ Τσόκας - ως τότε Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης -, ο Βαγγέλης Σισαμάκης - ως τότε δήμαρχος Νέας Αλικαρνασσού -, καθώς και τα τότε στελέχη του ΟΛΗ, Γιώργος Μηλάκης και Μηνάς Καπετανάκης.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί αν τελικά θα διεξαχθεί ή όχι, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων για το ασφαλιστικό. Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να τονιστεί ότι η εν λόγω δίκη δεν είναι η μοναδική που σχετίζεται με το έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Νέας Αλικαρνασσού.

Στις 21 του ερχόμενου Μαρτίου, αναμένεται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης 12 άτομα. Ανάμεσά τους, βρίσκονται αρκετοί από εκείνους που θα καθίσουν στο εδώλιο και την Παρασκευή. Ωστόσο, η διαφορά ανάμεσα στις δυο δίκες, είναι ότι η αυριανή αφορά σε πλημμεληματικές κατηγορίες, ενώ η υπόθεση που δικάζεται στις 21 Μαρτίου αφορά σε κακουργηματικές πράξεις…

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News