default-image

Eπίσκεψη νηπίων στο ΚΙΦΑΧ

Κρήτη
Eπίσκεψη νηπίων στο ΚΙΦΑΧ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής "Η φωλιά του παιδιού", επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν από εθελοντές στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων, την περασμένη Τετάρτη.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδιατρικό ιατρείο, αλλά και για το χώρο «με τα πολύχρωμα κουτιά στα ράφια», το φαρμακείο, για την ενδυνάμωση του οποίου, μάλιστα, έφεραν ένα σπουδαίο δώρο, δύο κούτες με φάρμακα, τα οποία οι γονείς δώρισαν για το ΚΙΦΑΧ και τους ασθενείς που εξυπηρετεί. Άκουσαν τους εθελοντές να τους εξηγούν πώς και γιατί λειτουργεί το ΚΙΦΑΧ και στη συνέχεια απόλαυσαν ένα μικρό κέρασμα.

Επρόκειτο για μια γόνιμη εκπαιδευτική επίσκεψη από μια ηλικιακή ομάδα στην οποία έχει σημασία να αξιοποιούμε δράσεις για την ανάπτυξη της σημασίας της αλληλεγγύης. Άλλωστε τα παιδιά είναι η ελπίδα του κόσμου και όλοι μας οφείλουμε να ζεσταίνουμε αυτήν την ελπίδα με τις πιο ουσιαστικές δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η εκστρατεία συλλογής φαρμάκων του ΚΙΦΑΧ, στην οποία όλοι οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν φέρνοντας φάρμακα που δε χρειάζονται και τα οποία δεν έχουν λήξει, στο χώρο του ΚΙΦΑΧ, πλατεία Κολοκοτρώνη 10, στο κέντρο των Χανίων (τηλέφωνο 28215 02755).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News