Ειδήσεις

Νέα επίθεση σκόρπισε το θάνατο στην Τουρκία

Μετα την πρώτη αιματηρή επίθεση ,η Τουρκία «βάφεται» και πάλι στο αίμα  καθώς έκρηξη έπληξε στρατιωτικό κονβόι στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον έξι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο τουρκικός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα σύμφωνα με tanea.gr πως έξι μέλη του σκοτώθηκαν και ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά σε έκρηξη στα νοτιοανατολικά.

Η επίσημη στρατιωτική ανακοίνωση μιλούσε για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως.

Την ίδια στιγμή, γνωστοποιήθηκε ότι τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ σκοτώνοντας «περίπου 60 μέλη» της οργάνωσης. Την αναφορά μετέδωσε αρχικά το CNN Turk και στη συνέχεια την επιβεβαίωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

"To PKK πίσω από την επίθεση"

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως τα στοιχεία που έχει η Τουρκία δείχνουν ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) και το PKK βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην Αγκυρα, συνεπικουρώντας με τον τρόπο αυτό τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και απορρίπτοντας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, αλλά και του PKK.

«Ακόμη και αν οι ηγεσίες του PYD και του PKK ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με αυτό, βάσει των πληροφοριών που έχουμε από τον υπουργό μας των Εσωτερικών και τις υπηρεσίες Πληροφοριών μας, έχει στοιχειοθετηθεί ότι έγινε από αυτούς», είπε.

Σχόλια