Ειδήσεις

Το ανοσοποιητικό σύστημα στην εκπομπή «Πάνω απ’ όλα η υγεία μας»

Θέματα γύρω από το ανοσοποιητικό μας σύστημα θα αναπτύξουν η Δρ. Αικατερίνη Δανιήλ, o Εμμανουήλ Πατεράκης, Ιατρός Γενικής Ιατρικής -Ολιστικός Ιατρός , η Δρ.Ματίνα Χρονοπούλου Φυσικοπαθητικός -Ομοιοπαθητικός βελονίστρια , η Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής στην Αγγλία, η Κλειώ Αποστολάκη Ψυχολόγος -Ψυχοθεραπεύτρια -Οικοψυχολόγος και η Ψυχολόγος Μαρία Τερζάκη στην εκπομπή «Πάνω απ' όλα η υγεία μας» με την Εύα Ντελιδάκη το Σάββατο στις 14.00.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ»

Ιπποκρατης

«Ο άνθρωπος είναι περίεργο ον!

Θυσιάζει την υγεία του

για να κερδίσει χρήματα

και μετά δίνει όλα τα χρήματά του…

για να βρει την υγεία του!!!

Ζει νομίζοντας ότι δε θα πεθάνει ποτέ…

και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει!»

Μαχάτμα Γκάντι

Ο δρ Ντένις Χίγκινς (Dennis Higgins) περιγράφει την έμφυτη ευφυΐα που συνοδεύει ένα πλήρως λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, λέγοντας ότι: «Η έμφυτη ευφυΐα του οργανισμού μας είναι εξ ορισμού ο μόνος κατάλληλος γιατρός για τον άνθρωπο».

Για να ενεργοποιήσουμε αυτή την ευφυΐα το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύουμε συνεχώς τους εαυτούς μας, στηριζόμενοι στις απόλυτες αλήθειες της φύσης.

Το τι τελικά επιλέγουμε ως τρόπο ζωής εξαρτάται από τις προθέσεις μας και το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε την υγεία μας.

Αν φροντίζουμε τα γονίδιά μας με αγάπη, τότε τα σώματά μας θα γίνουν υγιή και δραστήρια.

Είμαι σίγουρος  -όπως λεει ο Δρ.Κωνσταντίνος Μουρούτης , ότι όλοι μας γνωρίζουμε για τη ζωή της Μητέρας Τερέζας. Η άγια αυτή γυναίκα αφιέρωσε την εαυτό της στην εργασία ανάμεσα στους φτωχότερους των φτωχών στις φτωχογειτονιές της Καλκούτα. Παρά τη βρωμιά του χώρου όπου ζούσε, έφθασε στην ώριμη ηλικία των 87 ετών. Ανάμεσα στην αθλιότητα και το ελεεινό περιβάλλον στο οποίο ήταν καθημερινά εκτεθειμένη, η καρδιά της Μητέρας Τερέζας υπερχείλιζε από αγάπη, την πιο ισχυρή ζωογόνα ενέργεια.

Η εξάλειψη και μείωση του στρες είναι σημαντική στη μείωση των ζημιογόνων επιδράσεων των ελευθέρων ριζών στα κύτταρά μας. Όταν είμαστε  θυμωμένοι, μνησίκακοι ή γεμάτοι αρνητικές σκέψεις, το σώμα βιώνει στρες και η παραγωγή ελευθέρων ριζών αυξάνεται. Όταν η καρδιά και ο νους εστιάζονται σε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, το σώμα υποφέρει.

Ο θυμός και το μίσος γεννούν την παραγωγή των ελευθέρων ριζών που βλάπτουν τα γονίδιά μας. Γι' αυτό το λόγο όταν λέμε "πονάει", όταν υποφέρουμε από καταστραμμένες σχέσεις, δεν είναι μόνο τα συναισθήματά μας που έχουν συντριβεί αλλά επίσης και ο νους και το σώμα έχουν δεχτεί χτύπημα.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για το πώς αναπτύσσεται μία μάχη. Τα κύτταρά μας αποτελούνται βασικά από νερό. Πρέπει να είναι ικανοποιητικά ενυδατωμένα για βέλτιστη απόδοση. Αλλά πόσοι από εμάς ικανοποιούν τακτικά στην ημερήσια ανάγκη σε υγρά των δύο λίτρων; Αυτή η ποσότητα μπορεί να φαίνεται μεγάλη, μπορούμε όμως να την πάρουμε από ποικίλες πηγές. Μπορούμε να πάρουμε υγρά από το φαγητό που τρώμε, από χυμούς και από το νερό που πίνουμε. Όταν τα κύτταρα είναι αφυδατωμένα δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις εργασίες τους αποδοτικά. Έτσι, το σώμα γίνεται αδύνατο και επιρρεπές στις μολύνσεις και τις νόσους.

Συνεπώς, το είδος των υγρών που πίνουμε έχει μεγάλη σημασία. Δεν είναι όλα τα υγρά ευεργετικά για τα κύτταρα. Όταν διψάμε, τι συνήθως πίνουμε για να σβήσουμε τη δίψα μας; Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό ή ανοίγουμε ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού ή ετοιμάζουμε ένα φλιτζάνι καφέ;

Αν συνεχώς πνίγουμε τα κύτταρά μας σε καφέδες βαρυφορτωμένους με καφεΐνη, σε ανθρακούχα ποτά με γλυκαντικά, ή σε αλκοολούχα ποτά, τότε κάνουμε πολύ κακό αντί καλό.

Κάποτε διάβασα ότι: "Στον πόλεμο κανείς δεν κερδίζει, όλοι χάνουν." Αυτό το απόσπασμα ισχύει αληθινά για τη μάχη ανάμεσα στις επιθυμίες μας και στις ανάγκες των κυττάρων μας. Τα κύτταρα πεθαίνουν και τελικά πεθαίνουμε και εμείς.

Πρέπει να ακούσουμε τι χρειάζονται τα κύτταρά μας και να τους το προσφέρουμε ώστε να επέλθει αρμονία ανάμεσά σε μας και τα κύτταρά μας, και μόνον τότε θα επιτευχθεί η θεραπεία.

Σχόλια