Ειδήσεις

"Το δωμάτιο του Bίνσεντ βαν Γκογκ στην Αρλ" στην AirBnb

Ο βαν Γκογκ με τον πίνακα Το δωμάτιο του βαν Γκογκ στην Αρλ ήθελε το "κίτρινο σπίτι" να γίνει μια αποικία καλλιτεχνών. Σήμερα γίνεται μια αποικία φιλότεχνων, διαθέσιμο για διανυκτέρευση μέσω του AirBnb.

Η καρέκλα στο δωμάτιο ήταν λευκή, αλλά ο Bίνσεντ βαν Γκογκ αποφάσισε να την κάνει κίτρινη. Αυτό το χρώμα παρέπεμπε στον ήλιο, τη ζεστασιά και την ευτυχία. Οι τοίχοι ήταν στην πραγματικότητα λευκοί αλλά το μοβ ταίριαζε με το πράσινο του παραθύρου και τόνιζε το κίτρινο του κρεβατιού ενώ αν και στον πίνακα που θεωρείται ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς και προσωπικούς του καλλιτέχνη δεν υπάρχουν άνθρωποι, η αίσθηση αναμονής κυριαρχεί.

Mε πρωτοβουλία του το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο δημιούργησε και διαθέτει ένα πιστό αντίγραφο του δωματίου που μας καλεί να ζήσουμε μέσα σε ένα έργο τέχνης, κυριολεκτικά.

Με μόλις εννέα ευρώ τη βραδιά, το δωμάτιο που δημιουργήθηκε για να προωθήσει έκθεση του ζωγράφου, είναι μια όχι και τόσο ανέλπιστη επιτυχία στην ψηφιακή πλατφόρμα του AirΒnb καθώς είναι ήδη κλεισμένο για τον πρώτο μήνα διάθεσης του στο φιλότεχνο κοινό.

Με περιορισμό στη διανυκτέρευση καθώς το δωμάτιο δίνεται για ενοικίαση για ένα 24ωρο τη φορά ώστε να ζήσουν όσο δυνατόν περισσότεροι την εμπειρία του να κοιμάσαι και να ξυπνάς μέσα σε ένα πίνακα του βαν Γκογκ, η ρέπλικα σε φυσικό μέγεθος του δωματίου της Αρλ διαθέτει wifi και φιλοξενεί μέχρι και δύο άτομα.

Το Art Institute of Chicago μόλις μας έδωσε έναν ακόμη λόγο για να μας πάρει τα μυαλά η Πόλη των Ανέμων.

Δείτε το δωμάτιο εδώ: https://www.airbnb.gr/rooms/10981658

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια