default-image

Απολογείται την Παρασκευή ο δάσκαλος για την υπόθεση παιδεραστίας

Λασίθι
Απολογείται την Παρασκευή ο δάσκαλος για την υπόθεση παιδεραστίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ έχει προκαλέσει στην κλειστή κοινωνία της Ιεράπετρας η υπόθεση παιδοφιλίας που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, με φερόμενο πρωταγωνιστή έναν 52χρονο δάσκαλο, ο οποίος συνελήφθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης και οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, παίρνοντας προθεσμία να απολογηθεί στις 11 το πρωί της Παρασκευής, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικο κορίτσι στο οποίο έκανε ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος δάσκαλος ήταν υπερβολικά διαχυτικός με τη μαθήτριά του κατά τη διάρκεια των ιδιαίτερων μαθημάτων, έχοντας φέρει το 8χρονο κορίτσι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, υποχρεώνοντας το κάτω από την ψυχολογική πίεση που ένιωθε, να μιλήσει στους γονείς του.

Οι γονείς του κοριτσιού τοποθέτησαν άμεσα κρυφή κάμερα παρακολούθησης στο σπίτι τους, προκειμένου να διαπιστώσουν τι συνέβαινε κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Η συμπεριφορά του 52χρονου δασκάλου φάνηκε τελικά ότι κάθε άλλο παρά φυσιολογική ήταν, και η οικογένεια της μαθήτριας έσπευσε στην αστυνομία καταγγέλλοντας το δάσκαλο για ασέλγεια σε βάρος της 8χρονης.

Η αστυνομία προχώρησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως παιδεραστή που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ομολόγησε την πράξη του.

«Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι με αυτό το περιστατικό που ακούσαμε ότι συνέβη. Υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία και περιμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, για να δούμε τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης, καθώς η όποια πληροφόρηση έχουμε μέχρι τώρα, προέρχεται μόνο από το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ.

Καλώ όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αφουγκράζονται τα παιδιά τους και να διαβάζουν και τη γλώσσα τους σώματος τους, γιατί η σημερινή κοινωνία τελικά κρύβει πάρα πολλούς κινδύνους.

Μέχρι στιγμής στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιεράπετρας δεν έχουμε άλλες παρόμοιες καταγγελίες. Αν όμως υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες η υπόνοιες για κάποιες συμπεριφορές που δημιουργούν πρόβλημα, υπάρχει το υποστηρικτικό δίκτυο των ειδικών επιστημόνων στους οποίους ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί. Εμείς όπως κάνουμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, θα συγκαλέσουμε  το Δ.Σ. της Ένωσης μας και θα συζητήσουμε το θέμα», μας είπε ο πρόεδρος της ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ιεράπετρας κ. Κώστας Ορφανουδάκης.

Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου όπου δίδασκε ο 52χρονος δεν έχει γίνει ποτέ αντιληπτό ότι κάποιο παιδί η κάποιοι γονείς είχαν παράπονα με τη συμπεριφορά του στοιχείο το οποίο επιβεβαιώνουν η διεύθυνση του Σχολείου καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ Μανόλης Μπαρμπεράκης.

«Εμείς έχουμε κάνει ήδη όλη την προβλεπόμενη διαδικασία προς το υπουργείο Παιδείας και περιμένουμε να πάρουμε τη δικογραφία από την Εισαγγελία Λασιθίου, προκειμένου να προχωρήσουμε υπηρεσιακά σε όσα προβλέπονται. Επειδή όμως τώρα ξεκινά η κύρια ανάκριση της υπόθεσης, πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης», μας είπε ο κ. Μανόλης Μπαρμπεράκης.

Η Αστυνομία συμβουλεύει

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με τη συνδρομή των ψυχολόγων της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Σώματος απευθύνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες σε γονείς και παιδιά, με σκοπό την προφύλαξη των ανηλίκων από περιστατικά αποπλάνησης και ασέλγειας σε βάρος τους.

Οι οδηγίες και οι περιγραφές αφορούν ενδείξεις πιθανής σεξουαλικής προτίμησης σε ανήλικους, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι κάθε τέτοιο χαρακτηριστικό αποτελεί απόδειξη ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε "περίεργη" συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.

Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του που συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.ά. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».

Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.

Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News