default-image

Στους δρόμου και σήμερα οι επιστημονικοί φορείς

Κρήτη
Στους δρόμου και σήμερα οι επιστημονικοί φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους αγρότες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Αναβλήθηκε η εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με ομιλητή τον ίδιο καθώς οι επιστημονικοί φορείς σχεδίαζαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας απ έξω, καθώς και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πανατική στάση εργασίας σήμερα των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία.

Κατάληψη από νωρίς το πρωί του υπουργείου υγείας και νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Αναστάτωση προκαλούν την ίδια ώρα οι πληροφορίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και φέρουν την Ελληνική πλευρά να συζητά με τους δανειστές το σενάριο μείωσης της Εθνικής σύνταξης στα 250 ευρώ, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές και να φτάσει η συζήτηση στον επόμενο τελικό γύρο για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αναστάτωση και από την πληροφορία περί υιοθέτησης νέας κλίμακας  έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης με ανώτατο συντελεστή 10% (από 8% σήμερα), καθώς και ανώτατο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 60%, παρότι πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε το ενδεχόμενο αναδρομικών αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος για το 2015.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με το επιχείρημα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης εκ μέρους των δανειστών.

Αν είναι αλήθεια τα παραπάνω τότε μιλάμε για πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους είπε στο ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης.

Επισήμανε πως οι επιστημονικοί φορείς που έστειλαν κι επιστολή στην κυβέρνηση , τα κόμματα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς διαθέτουν αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό και γνωρίζουν τις αντοχές του σημερινού συστήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News