default-image

Ο Ανδρέας Δασκαλάκης νέος Γενικός Διευθυντής Κρήτης

Κρήτη
Ο Ανδρέας Δασκαλάκης νέος Γενικός Διευθυντής Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεοπροαχθής υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης είναι ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης. Νωρίτερα το Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασίσει την προαγωγή δυο αξιωματικών από την Κρήτη στο βαθμό του υποστρατήγου. Ανάμεσα στους 11 ταξιάρχους που αναβαθμίστηκαν συγκαταλέγονται ο Ανδρέας Δασκαλάκης, μέχρι χθες  βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, όσο και ο Νίκος Χριστοφάκης, τέως Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου

Η "κρητική ναυμαχία" ήταν σφοδρή καθώς για τη θέση του επικεφαλής της ΓΑΔ Κρήτης υπάρχαν τρεις υποψήφιοι. Εκτός από τους νεοπρροαχθέντες Ανδρέα Δασκαλάκη και Νίκο Χριστοφάκη, που οδεύει προς τη Γενική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, για τη θέση διαγκωνίστηκε και ο Γιώργος Σκανδαλάκης που κρίθηκε διατηρητέος στο βαθμό του Υποστρατήγου. Ο κ. Σκανδαλάκης τοποθετείται τελικά προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.

Διατηρητέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου κρίθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Κώστας Λαγουδάκης και Μανόλης Πετάσης, ο οποίος εκτελούσε χρέη υποδιευθυντής στη Διεύθυνση του Λασιθίου.

Αντιθέτως αποστρατεύονται 25 ταξίαρχοι, ανάμεσα τους  οι αστυνομικοί διευθυντές Χανίων, Μανόλης Γεωργακάκης και Λασιθίου Κώστας Περάκης, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου, εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες. Οι κρίσεις συνεχίζονται για τους Αστυνομικούς Διευθυντές και αναμένονται με σασπένς οι τοποθετήσεις.

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News