default-image

Γ. Πατούλης: ‘’Μηδέν’’ στο σχεδιασμό του υπουργείου υγείας

Κρήτη
Γ. Πατούλης: ‘’Μηδέν’’ στο σχεδιασμό του υπουργείου υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μηδέν βαθμολογεί το σχεδιασμό του υπουργείου υγείας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ενώ για τη διαχείριση της καθημερινότητας εντός των δομών της υγείας βαθμολογεί την ηγεσία του υπουργείου με βαθμό κάτω από τη βάση.

Μιλώντας στο μεσημβρινό μαγκαζίνο του Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, λίγο μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ανδρέα Ξανθού πως παίρνει ουσιαστικά πίσω την τροπολογία για την επιχορήγηση των δομών υγείας από τους ΟΤΑ προαιρετικά, είπε πως πρόκειται για τρικλοποδιά σε βάρος της αυτοδιοίκησης και των Ελλήνων πολιτών.

Επιχείρησαν τη διαστρέβλωση ακόμα και του συντάγματος αναφορικά με τα δικαιώματα των πολιτών. Ούτε ηθικά δεν μπορεί να σταθεί  είπε καθώς γνωρίζουν ότι οι δήμοι σήμερα υπό το βάρος των προβλημάτων της υποχρηματοδότησης και των συνεχών περικοπών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε: ''Η εν λόγω τροπολογία, σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει, αλλά διευκολύνει τους Δήμους που επιθυμούν να επιχορηγήσουν τις δημόσιες δομές υγείας οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους''.

Είπε πως ζήτησε την ενημέρωση της ΚΕΔΕ για τους πλούσιους Δήμους που ζήτησαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση και καταλόγισε στην ηγεσία του υπουργείου έλλειψη διαλόγου με τους αυτοδιοικητικούς στα πλαίσια του σχεδιασμού και της πρόληψης για σειρά θεμάτων από την καθημερινότητα μέχρι το προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. Όχι είχαν πει και οι περισσότεροι Δήμαρχοι της Κρήτης, ενώ στο Λασίθι υπήρξε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ του κυβερνητικού βουλευτή και φορέων του νομού.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης οι σύλλογοι εργαζομένων από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και το Πανεπιστημιακό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News