default-image

Κυπελλούχος Ηρακλείου ο Ηρόδοτος, 2-1 τον Ρούβα

Αθλητισμός
Κυπελλούχος Ηρακλείου ο Ηρόδοτος, 2-1 τον Ρούβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ηρόδοτος ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ, επικρατώντας 2-1 του Ρούβα στην ημίωρη παράταση και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, σκορπίζοντας πολλά χαμόγελα στη Νέα Αλικαρνασσό.

Το παιχνίδι απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρούβα να παίρνει το προβάδισμα με τον Ξημεράκη, όμως η ομάδα του Πετράκη είχε... απάντηση. Στο 85' ο Ζαφείρης κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Συσκάκης για το 1-1, ενώ στο 102' από τη βαθιά μπαλιά του Ζαφείρη, ο Μεταξάκης με κεφαλιά πέτυχε το 2-1.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

2' Σούτ από τον Μερτίρι έλεγξε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Ηροδότου.

18' Μακρινό σουτ του Ξημεράκη όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

19' Νέο μακρινό σουτ από τον Κωνσταντινίδη αυτή τη φορά κι αυτό άουτ.

22' Πρώτη ευκαιρία του Ηροδότου. Σουτ μέσα μέσα από την περιοχή του Συσκάκη η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

30' Κόρνερ του Ντούμου, ο Καλεμάκης πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ηροδότου.

31' Μακρινό σουτ του Μαυρομάτη η μπάλα πέρασε άουτ.

40' Ωραία ατομική προσπάθεια του Μωραϊτη που ξεμαρκαρίστηκε, σούταρερ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Χωματάς ήταν στη σωστή θέση και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

41' Κόρνερ του Μωραΐτη, ο Γενιτσαρίδης βρέθηκε στο έδαφος στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά και φωνάζει για πέναλτι.

42' Κίτρινη κάρτα του Γενιτσαρίδη.

44' Σέντρα του Ντούμου, ο Κεφαλούκος έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Βραβεύσεις στο ημίχρονο

Συγκινητικές στιγμές κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου καθώς η ΕΠΣΗ τίμησε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο. Ξεχώρισε η απονομή στην τριανδρία της χρυσής εποχής της ΠΑΕ ΟΦΗ και πιο συγκεκριμένα των Γιάννη Παπαματθαιάκη, Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη και Κώστα Καζανάκη. Επίσης τιμήθηκαν οι Παπαδημητρίου Θανάσης (παλιός παράγοντας ΠΟΑ),  Καρνίκης Μανόλης (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΗ), Βλαστός Ζαχαρίας (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΝΟΜ), Κώστας Διβινής (παλαίμαχος διαιτητής) και Δημήτρης Χναράς (πρώην πρόεδρος Ηροδότου).

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

48' Μεγάλη στιγμή για τον Ηρόδοτο, μετά από παράλληλη σέντρα του Ζαφείρη, σουτ στην κίνηση του Συσκάκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

50' Κίτρινη κάρτα στον Αντωνάκη

52' ΓΚΟΛ για τον Ρούβα. Ο Κωνσταντινίδης έστρωσε την μπάλα και ο Ξημεράκης με... βολίδα έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΗ.

62' Δυνατό σουτ του Μερτίρι απέκρουσε δύσκολα ο  Μήτρου.

71' Καλό μακρινό σουτ του Ζαφείρη, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

72' Σε διεκδίκηση της μπάλας Αντωνάκης και Μωραΐτης συγκρούστηκαν με τα κεφάλια τους στον αέρα με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τραυματιστεί σοβαρά και να αντικατασταθεί. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, θεωρήθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

85' ΠΕΝΑΛΤΙ κέρδισε ο Ηρόδοτος: Ανατροπή του Ζαφείρη από τον Ξημεράκη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Πατεμτζής υπέδειξε πέναλτι.

85' Κίτρινη κάρτα στον Ξημεράκη για το αντικανονική μαρκάρισμά του.

86' ΓΚΟΛ για τον Ηρόδοτο: Ο Συσκάκης εκτέλσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1.

90+4' Κεφαλιά του Συσκάκη στη διεκδίκηση με τον Χωματά, πήγε παράλληλα με την εστία η μπάλα.

Έναρξη παράτασης

91' Έστρωσε ο Κωνσταντινίδης στον Λυμπερόπουλο, ο τελευταίος σούταρε, αλλά ο Μήτρου δήλωσε "παρών" παραχωρώντας κόρνερ.

94' Μακρινό σουτ του Χρυσοφάκη δεν αιφνιδιάστηκε ο Χωματάς.

95' Μεγάλη ευκαιρία για το Ρούβα, η προβολή του Λυμπερόπουλου δε βρήκε στόχο μετά από τη σέντρα του Μαρκάκη.

99' Κίτρινη κάρτα στον Αμπντουραχμάνι.

99' Ο Συσκάκης προσπάθησε να σκοράρει με το στήθος προ του Χωματα, όμως ο τελευταίος πρόλαβε την μπάλα.

102' ΓΚΟΛ για τον Ηρόδοτο: Φοβερή σέντρα-ασίστ του Ζαφείρη στον Μεταξάκη με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Ηροδότου.

105 +1' Κίτρινη κάρτα στον Μεταξάκη.

105' +1 Ακυρωθέν γκολ για το  Ρούβα ως οφσάιντ.

Δεύτερο ημίχρονο παράτασης

112' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ρούβα. Φάουλ του Μαρκάκη στο δεύτερο δοκάρι, ο Ξημεράκης κάνει την προβολή, όμως η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

118' Με δέκα παίκτες συνεχίζει ο Ηρόδοτος, καθώς ο Μεταξάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή Πατεμτζή, ο Ηρόδοτος κατακτά το Κύπελλο ΕΠΣΗ επικρατώντας 2-1 του Ρούβα στον έξτρα χρόνο της παράτασης.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Μήτρου, Κοζυράκης, Γενιτσαρίδης, Χαρίτος, Μπαλάφας (72' Δουλγεράκης), Προβυδάκης, Μαυρομάτης, Ζαφείρης, Καρβελάς (62' Καρβελάς), Μωραΐτης (73' λ.τ. Χρυσοφάκης), Συσκάκης.

ΡΟΥΒΑΣ (Αντώνης Αποστολήκης): Χωματάς, Καλεμάκης, Κεφαλούκος, Μαρκάκης, Μερτίρι, Ξημεράκης (116' Οικονομόπουλος), Κωνσταντινίδης, Μυλωνάς (90' Λυμπερόπουλος), Ντούμος (60 λ.τ. Συντιχάκης), Αμπντουραχμάνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News