default-image

Στιγμές έντασης στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών

Κρήτη
Στιγμές έντασης στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση προκλήθηκε πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης μεταξύ εκπαιδευτικών και του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης κ. Γιώργου Τερζάκη στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς από το Ηράκλειο πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης, με φόντο τροπολογία, που βρίσκεται προ των πυλών και αφορά τα τμήματα ένταξης.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς, ζητούν απόσυρση της τροπολογίας που βρίσκεται στα σκαριά για τα τμήματα ένταξης και ίσες ευκαιρίες για την ειδική αγωγή. Κάποιοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι καταργούνται τα τμήματα ένταξης, θέμα που είχε αναδείξεις το neakriti.gr.

Εκπροσωπώντας το κράτος, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο ότι δεν καταργούνται τμήματα ένταξης, μέσω της τροπολογίας.

Τα κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση πολυάριθμα και σε επίπεδο Κρήτης. Επιτακτική η ανάγκη για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτών, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Δ. Θεοτοκόπουλος" και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, μαζί με γονείς, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ρεπορτάζ:

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News