Ειδήσεις

Ετοιμάζεται το 7ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιείται το 7ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο πλαίσιο της «Καστρινής Απόκριας. Διοργανώτρια ομάδα φέτος είναι οι Καστρινοί Πειρατές.

Ο χώρος διεξαγωγής του παιχνιδιού έχει αλλάξει και για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Ηρακλείου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να πλησιάσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης. Το Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού συνδιοργανώνει η Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου

Πρωταρχικό μέλημα πάνω από όλα είναι σαφώς η ασφάλεια των παιδιών. Για το λόγο αυτό περισσότεροι από 150 εθελοντές θα είναι εκείνη την μέρα στον περιφραγμένο (κιγκλιδώματα, κορδέλες σήμανσης) και ελεγχόμενο χώρο του παιχνιδιού μαζί με το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών».

Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 π.μ. και από εκεί θα ξεκινήσει η παρέλαση των ομάδων διασχίζοντας την οδό Δικαιοσύνης. Κατευθυνόμενοι προς τη Λότζια θα φτάσουν στον οριοθετημένο χώρο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι και στις 11:00 π.μ. θα ξεκινήσει το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού από την πλατεία του Αγ. Τίτου.

Χορός για την Αποκριά το Σάββατο

Καθώς όμως προετοιμαζόμαστε και για την Αποκριά, η διοργανώτρια ομάδα Καστρινοί Πειρατές περιμένει τους μικρούς κυνηγούς, μαζί με τους φίλους τους στον Αποκριάτικο χορό που θα γίνει αυτό το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο καφέ «Μαρίνα». Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές για μικρούς και μεγάλους.

Οι εγγραφές των ομάδων έχουν ήδη ξεκινήσει στο περίπτερο της διοργανώτριας ομάδας στα Λιοντάρια (έξω από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη). Κάθε ομάδα κατά την εγγραφή της θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από έναν ενήλικα και να αποτελείται από 6-8 παιδιά, τάξεων Ε' και ΣΤ' Δημοτικού.

Ώρες λειτουργίας του περιπτέρου θα είναι:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 - 13:30 και 17:30-20:30

Σάββατο: 11:00 - 14:00

Κυριακή: κλειστά

Σε κάθε ομάδα κατά την εγγραφή θα δίνεται ένα φυλλάδιο και το καρτελάκι της που είναι απαραίτητα την ημέρα του παιχνιδιού!

Κατά τις ώρες λειτουργίας του περιπτέρου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας από την εθελοντική ομάδα GIVE για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα των ΚΑΣΤΡΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ: www.kastrinoipeirates.gr.

Σχόλια