default-image

Η κορυφή που σου κόβει την ανάσα

Η κορυφή που σου κόβει την ανάσα

Αυτή η φωτογραφία έχει τόση δύναμη , τόση ομορφιά , τόση Κρήτη μέσα της !Εκεί στη μύτη της κορφής , με φόντο τον Ψηλορείτη και ορίζοντα τον ουρανό , ο άνθρωπος υποκλίνεται στη μαγεία της φύσης.

Ο αναγνώστης του www.neakriti.gr Νίκος Διακάκης , λάτρης των extreme sports και κυρίως αιώνια ερωτευμένος με το βουνό , μας έστειλε τη φωτογραφία , από μια εξόρμηση στον Ψηλορείτη , τον περασμένο μήνα.

Ο Νίκος και η παρέα του συνηθίζουν να ανεβαίνουν στις χιονισμένες κορφές με τα snowmobile και να κάνουν σκι στις πλαγιές των κρητικών βουνών.

Και όμως τα άγρια βουνά μας , είναι ιδανικά για τους λάτρεις του σκι και άλλων πολλών δραστηριοτήτων στο χιόνι.

Κάθε χρόνο επισκέπτονται το νησί μας για τα χιονισμένα βουνά , δεκάδες τουρίστες από χώρες της κεντρικής Ευρώπης που έχουν την ανάλογη εμπειρία και αθλητική κουλτούρα.

Νορβηγοί , Αυστριακοί, Γάλλοι  μένουν έκθαμβοι από το τοπίο και επιστρέφουν ξανά και ξανά για τις εξορμήσεις τους.

Αυτό που τους κερδίζει είναι τόσο το  κλίμα , όσο και το μοναδικό προνόμιο του νησιού μας, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείς να κάνεις σκι στο βουνό και σε 45 λεπτά να βρίσκεσαι στη θάλασσα για σκι ή άλλες δραστηριότητες .

Παρά το γεγονός ότι ο ζεστός  καιρός έχει αφήσει τα βουνά γυμνά από χιόνια, η εμπειρία της πεζοπορίας στις κορυφές είναι πάντα μοναδική.

Η στιγμή που νοιώθεις πως μπορείς να ακουμπήσεις τον ουρανό δεν συγκρίνεται με τίποτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News