Ειδήσεις

Ανάβλυσε πηγή νερού- κινδύνευσε ένα μικρό παιδί

Τεράστιες ποσότητες νερού έχουν χαθεί αλόγιστα το τελευταίο διάστημα από πηγή που εμφανίστηκε εντελώς τυχαία κατόπιν εργασιών σε δρόμο στην περιοχή  Κορώνη Μαγαρά.

Μάλιστα την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων του προηγούμενου μήνα ,ένα μικρό παιδί κινδύνευσε να χάσει την ζωή του παίζοντας ανυποψίαστο καθώς δεν είδε την πηγή, έπεσε μέσα και για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την μητέρα του να γίνεται θεατής μιας τραγική κατάστασης στην οποία κινδύνευσε και αυτή στην προσπάθεια της να σώσει το παιδί της.  

Στο σημείο έσπευσε άμεσα και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης για μία πρώτη αυτοψία, ξεκινώντας αμέσως όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με την "επικίνδυνη" πηγή που πρόσφατα είχε αναβλύσει

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε κάθετο δρόμο επι της Θ.Ματθαιακη όπου εδώ και ένα μήνα οι δρόμοι ήταν συνεχώς καλυμμένοι με νερό  ενώ οι κάτοικοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους αφενός για το περιστατικό που προηγήθηκε και αφετέρου εστιάζοντας στο γεγονός ότι είναι κρίμα τόσο νερό να φεύγει έτσι ανεξέλεγκτα και να μην χρησιμοποιείται τουλάχιστον για την κάλυψη αναγκών του Δήμου.

Επίσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία ,και θα έρθουν οι ζέστες δεν αποκλείεται να υπάρξει και ή έλευση κουνουπιων που αγαπούν τα στάσιμα και λιμνάζοντα νερά με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μικρών και μεγάλων κατοίκων στην περιοχή.  

Εκτός από την άμεση αντίδραση από πλευράς Δήμου  και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Χάρη Μαμουλάκη ο ίδιος υπογραμμίζει ότι στην διάρκεια εργασιών διάνοιξης στα πλαίσια του σχεδίου πόλης που έπρεπε να γίνουν εξαιτίας των τελευταίων ισχυρών βροχοπτώσεων ,αποκαλύφθηκε η  πηγή που εκτονώνεται παραπλεύρως και σε παρακείμενους δρόμους. Έχει ήδη ενημερωθεί η ΔΕΥΑΗ που είναι υπεύθυνη πλέον για την διευθέτηση του ζητήματος.

Από την ΔΕΥΑΗ ο αντιπρόεδρος κ. Μηνάς Καπετάνακης μιλώντας στο neakriti.gr υπογράμμισε ότι ήδη εστάλη δείγμα στο χημείο του κράτους και σύμφωνα με τις αναλύσεις πρόκειται για νερό από πηγή και όχι από κάποια ενδεχόμενη διαρροή σε αγωγό.

Ενώ  όπως προσθέτει αύριο κλιμάκιο της επιχείρησης σε μία προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος θα επισκεφθεί εκ νέου το χώρο προκειμένου να λάβει και τις τελικές αποφάσεις για τις ενέργειες  που πρέπει να γίνουν  για την διαχείριση  πλέον της ανεξέλεγκτης  εδώ και μέρες ποσότητας νερού.Αλλά κυρίως ανακουφίζοντας τους κατοίκους που όλο αυτό το διάστημα έχουν επινοήσει  δικούς τους τρόπους προκειμένου το νερό νά πάρει κλήση να διοχετεύεται προς άλλα σημεία και  να μην εγκυμονεί κινδύνους για τις οικογένειες τους τα σπίτια ακόμη τις οκοιτα οχήματα τους που είναι σταθμευμένα στο σημείο.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες :Νικος Χαλκιαδάκης

Σχόλια