default-image

Κων/νος Λουκόπουλος : Ελληνική ‘’απάθεια’’ , Νατοϊκή εμπλοκή και Συρία

Κρήτη
Κων/νος Λουκόπουλος : Ελληνική ‘’απάθεια’’ , Νατοϊκή εμπλοκή και Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία είναι προφανές ότι διαρκώς αναβαθμίζει τις προκλήσεις της στο πεδίο των αμφισβητήσεων με στόχο την πάγια από το 1974 θέση της για 50%-50% «δικαιωμάτων» εκατέρωθεν του 25ου  Μεσημβρινού που τέμνει το Αιγαίο.

Το ερώτημα είναι πως η Ελληνική πλευρά περνάει ακόμη και από την στρατηγική αποτροπής εντάσεων σε μία «απάθεια» που ουσιαστικά αλλάζει και την ατζέντα σε βάρος της σε ότι θέμα μονομερώς η Τουρκία πέραν της υφαλοκρηπίδας , θεωρεί ότι υφίσταται στο Αιγαίο.

Αυτό είπε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο στρατηγικός αναλυτής και συντονιστής θεμάτων άμυνας στο Liberal.gr , Κων/νος Λουκόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ χωρίς επακριβή περιγραφή επιχειρησιακών σχεδίων δεν ωφελεί την Ελλάδα και ήδη το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ έχει εξαιρέσει από την παρουσία του τα Δωδεκάνησα θα έπρεπε να έχει θέσει σε συναγερμό επαγρύπνησης την Ελλάδα.

Αναφερόμενος τέλος στη Συρία, εκτίμησε ότι δύσκολα η Τουρκία θα εισβάλει παρότι αντιλαμβάνεται ότι η προέλαση των Κούρδων δημιουργεί τετελεσμένα στη περιοχή, για τα οποία όμως κατά την άποψη του πρέπει να υπάρχει απευθείας συνεννόηση ήδη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News