default-image

ΕΕ: Πρόοδος στο προσφυγικό

Κόσμος
ΕΕ: Πρόοδος στο προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιουνκέρ δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ότι η Ευρώπη καταγράφει πρόοδο ως προς την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και επαινεί την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ για την προσήλωσή της σε μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, παρά τις επικρίσεις.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία ημέρα πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής με θέμα την προσφυγική κρίση, αλλά και τη διαμόρφωση της σχέσης της ΕΕ με τη Βρετανία, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δηλώνει ότι η ιστορία θα αποδείξει ότι η Μέρκελ και η φιλελεύθερη πολιτική της απέναντι στην κρίση είναι σωστή.

"Επιτέλους βλέπουμε κάποια πρώτη πρόοδο", δηλώνει προσθέτοντας ότι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία μειώνεται. "Αλλά θα χρειασθεί χρόνος για να έχουν αποτέλεσμα όλα τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί εδώ και εβδομάδες και μήνες στην Ευρώπη", λέει.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής δηλώνει ότι είναι υποχρέωση ενός αρχηγού κυβέρνησης να επιμείνει στην πολιτική του, ακόμη και υπό το κράτος πίεσης και προβλέπει ότι η Αγγελα Μέρκελ θα υπερισχύσει των επικριτών της.

"Η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική την οποία εκείνη και εγώ υποστηρίζουμε θα κυριαρχήσει. Είναι ένδειξη πολιτικής ισχύος να λέμε ότι μπορούμε να το επιτύχουμε. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παράδοση στους λαϊκιστές", λέει.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συγκρίνει την αποφασιστικότητα της Αγγελα Μέρκελ με τη στάση που τήρησε ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, που προχώρησε στην ενοποίηση της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 παρά τις επικρίσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News