default-image

"Βροχή" τα εξώδικα σε ξενοδόχους μια ανάσα πριν τη σεζόν

Κρήτη
"Βροχή" τα εξώδικα σε ξενοδόχους μια ανάσα πριν τη σεζόν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με εξώδικα που άρχισαν από την Τρίτη το πρωί να αποστέλλονται στους ξενοδόχους του Ηρακλείου, απαντά ο σύνδεσμος ξενοδοχϋπαλληλων του νομού, που ενόψει της τουριστικής περιόδου, μιλάει ανοιχτά για τεχνητή κρίση που προκάλεσαν οι ξενοδόχοι αφήνοντας ανενεργή την ένωσή τους, προκειμένου να μην υπογράψουν τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας και να πληρώσουν τους εργαζόμενους με μισθούς πείνας.

Με τα εξώδικα καλούν έναν προς έναν τους ξενοδόχους σε διάλογο για τις συμβάσεις, στέλνοντας το μήνυμα ότι ακόμη και αν αδιαφορήσουν ή δεν αποδεχθούν οι ξενοδόχοι την πρόσκληση, οι ίδιοι θα προχωρήσουν τις διαδικασίες μέσω του Οργανισμού Μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας.

"Να λάβουν οι δέκα περίπου χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού αυτό που δικαιούνται από την τουριστική πίτα" ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, που διευκρίνισε ότι η ομαλότητα ή μη της τουριστικής σαιζόν που ανοίγει σε λίγες εβδομάδες, είναι καθαρά θέμα των ξενοδόχων και πως θα το χειριστούν..

Η κίνηση του συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλληλων Ηρακλείου να αποστείλει με δικαστικούς επιμελητές την πρόσκληση στους ξενοδόχους για το διάλογο δείχνει ,όπως εξήγησαν ,την πρόθεσή τους να καλύψουν στο σύνολό τους τους συναδέλφους τους, διευκρινίζοντας ότι ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος ξενοδόχος δεν ανταποκριθεί ή δεν αποδεχθεί την πρόταση για τη σύμβαση, η συνέχεια θα περιλαμβάνει την εμπλοκή του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας του Υπουργείου Εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύνδεσμος ξενοδ/λων: Όχι σε τερτίπια και κόλπα

Με βόμβα έτοιμη να σκάσει μοιάζει το σκηνικό ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, με μερίδα ξενοδόχων από τη μια να εξηγούν ότι δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, από την άλλη όμως τον Σύνδεσμο ξενοδοχοϋπαλλήλων να διευκρινίζει ότι με τερτίπια και κόλπα και μάλιστα πριν από μια τουριστική σαιζόν που διαφαίνεται πολύ καλή, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να χάσουν κεκτημένα δικαιώματά τους.

Σαφές μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος του ΕΚΗ που κάλεσε τους ξενοδόχους αλλά και τους πράκτορες, να διατηρήσουν την ομαλότητα στις εργασιακές συνθήκες πριν μία ακόμη τουριστική σεζόν, με την έναρξή της να έχει δυναμιτιστεί σε τέτοιο βαθμό που οι συνέπειες μπορεί για όλους να είναι καταστροφικές.

Γ.Αρετίνης: Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προσφέρουν τα μέγιστα στον τουρισμό

Ας αναλογιστούμε όλοι τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, να καθίσουμε να συζητήσουμε και να έχουμε το αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα που λέγεται τουρισμός, επανέλαβε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Αρετίνης.

Ρεπορτάζ:Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News