Ειδήσεις

Οι... εισπράκτορες των πανελλαδικών

Ως «ύποπτες» χαρακτήρισε τις φήμες περί επιβολής διδάκτρων στα ΑΕΙ η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Όπως δήλωσε, το υπουργείο Παιδείας κινείται ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σχεδιάζει να απαλείψει τα δίδακτρα και στα μεταπτυχιακά, όχι να φορτώσει με δίδακτρα τα προπτυχιακά. Η διάψευση έγινε κατόπιν δημοσιεύματος εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πρόταση από βουλευτές για δίδακτρα σε περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ.  

Εμείς δεν ξέρουμε αν πράγματι υπάρχει ή δεν υπάρχει τέτοια πρόταση. Γνωρίζουμε, ωστόσο, πως αν οι γονείς δεν έπρεπε να... ξεπουληθούν προκειμένου να μπει το παιδί τους σε μια καλή σχολή, ίσως να μπορούσαν στη συνέχεια να πληρώσουν κάποια χαμηλά δίδακτρα για τη φοίτησή του. Ας μην ξεχνάμε πως ήδη υπάρχουν οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές απευθείας στη Βουλγαρία με δίδακτρα ύψους 500 ευρώ το εξάμηνο.

Και ας μην υποκρινόμαστε: Η παιδεία δεν είναι πλέον ούτε δημόσια, ούτε δωρεάν. Το εάν ο γονέας πληρώσει πριν το Πανεπιστήμιο ή κατά τη διάρκειά του δεν έχει διαφορά. Το θέμα είναι να μην πληρώσει καθόλου... Σε κάθε άλλη περίπτωση, το θέμα αφορά μόνο... τους εισπράκτορες!

 ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια