default-image

Το πρώτο κινητό-drone με την υπογραφή του Πολυτεχνείου

Κρήτη
Το πρώτο κινητό-drone με την υπογραφή του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η εφεύρεση που κέρδισε τις εντυπώσεις στον διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας με τίτλο «Drones for good".Χωρίς καμία στήριξη από το κράτος, ερευνητική ομάδα από το Πολυτεχνείο Κρήτης έκανε τη διαφορά με αυτοχρηματοδότηση από τα μέλη του, με τη κατασκευή του πρώτου κινητού τηλεφώνου - drone στον κόσμο.

Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο ασθενής κατευθύνει το drone στο κοντινότερο συμβεβλημένο φαρμακείο για τη μεταφορά φαρμάκων.

Χρήσιμο... σε καταστάσεις κινδύνου

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επικίνδυνες ή έκτακτες καταστάσεις,καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθοδήγηση εγκλωβισμένων από φυσικές καταστροφές.Ακόμη, μπορεί να ενημερώσει τις Αρχές σε περιπτώσεις που άνθρωποι κινδυνεύουν ή έχουν χαθεί σε φαράγγια, σε δάσος και άλλα σημεία.

Μεταξύ 1.000 προτάσεων από πανεπιστημιακά ιδρύματα και εξειδικευμένες εταιρείες από 165 χώρες, η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Παναγιώτη Παρτσινέβελο απέσπασε το τρίτο βραβείο.Ο κ.Παρτσινέβελος δεν έκρυψε τη συγκίνηση του και για το γεγονός ότι συνάδελφοι του θα διαθέσουν τα χρήματα που απέσπασαν  για τις ανάγκες της έρευνας, δηλαδή15.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News