Ειδήσεις

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Ο μέχρι χθες υπαρχηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ όπως προκύπτει μετά την πολύωρη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το οποίο αποφάσισε λίγο νωρίτερα την αποστρατεία του Δημήτρη Τσακνάκη.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων η  πολυαναμενόμενη αλλαγή σκυτάλης σηματοδοτεί την έναρξη του κύκλου αλλαγών στο σύνολο της ανώτατης ηγεσίας του σώματος.

Μετά τις 17:00 ακολουθεί η σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων το οποίο απαρτίζουν ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ και δυο αντιστράτηγοι του Στρατού ώστε να αναδείξουν το νέο υπαρχηγό του σώματος κρίνοντας την παραμονή η μη των τεσσάρων αντιστρατήγων που βρίσκονται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενώ αμέσως ακολουθούν οι κρίσεις και για την ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κρήτη. Τόσο για τον υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη όσο και τους Ταξίαρχους - Αστυνομικούς Διευθυντές των νομών.

Αλλαγές στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό

Αλλαγή ηγεσίας και στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς τα ηνία του σώματος αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος  υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Γιάννης Καρατζιάς, ο οποίος διαδέχεται τον Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ο Γιάννης Καρατζιάς

Στο Λιμενικό σώμα και στη θέση του αντιναυάρχου Αθανασίου Αθανασόπουλου ο οποίος αποστρατεύεται τοποθετήθηκε από το ΚΥΣΕΑ ο μέχρι πρότινος κλαδάρχης σε θέματα προσωπικού και διοικητικής μέριμνας υποναύαρχος Σταμάτης Ράπτης.  Οι αλλαγές σε αυτή την περίπτωση  συνοδεύτηκαν από την αποστρατεία συνολικά πέντε ανώτατων αξιωματικών.

Ο Σταμάτης Ράπτης

Σχόλια