default-image

Ι.Μάζης: Κίνδυνος κυριαρχίας στο Αιγαίο 

Κρήτη
Ι.Μάζης: Κίνδυνος κυριαρχίας στο Αιγαίο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κατάσταση στη Συρία και το ενδεχόμενο μίας Ρωσοτουρκικής  διένεξης πολεμικά που θα εμπλέξει και το ΝΑΤΟ, είναι πιο σοβαρός από ότι φαίνεται , δηλώνει στο Ράδιο  9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής Γεωγραφικής Οικονομίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Ιωάννης Μάζης.

Η διαφαινόμενη επικράτηση των Κούρδων της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο στη περιοχή την Τουρκία η οποία θα ήθελε το ΝΑΤΟ σε μία ζώνη ασφαλείας στη Βόρειο Συρία απωθώντας τους Κούρδους.

Ταυτόχρονα ανέλυσε γιατί η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δημιουργεί μείζονα θέματα στο πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, αν η Ελλάδα δεν προσέξει έστω και τώρα με κάθε λεπτομέρεια τα ζητήματα και είναι πολλά αυτά που θα προκύψουν στη διαχείριση των προσφυγικών ροών που η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για να εμπλέξει και το ΝΑΤΟ , ώστε στη πράξη να αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Ο κ. Μάζης, εξέφρασε τον φόβο πως η όλη κατάσταση και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ , στο τέλος μπορεί να οδηγήσει σε μία διεθνή ουδέτερη ζώνη εμπορικής οδού από Δαρδανέλλια στο Αιγαίο , χωρίς καμία προβολή ελληνικής κυριαρχίας και αντίστροφα παγιωμένης και διεθνώς πλέον διεκδίκησης από πλευράς Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News