default-image

Γυναίκες μη φοβάστε τα βάρη

Γυναίκα & παιδί
Γυναίκες μη φοβάστε τα βάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλές είναι οι γυναίκες που πηγαίνουν στο γυμναστήριο για να ακολουθήσουν ένα αερόβιο πρόγραμμα αποφεύγοντας να κάνουν ένα πρόγραμμα με βάρη, καθώς πιστεύουν ότι θα τους δώσει περισσότερο όγκο και θα χάσουν τη θηλυκότητά τους.

Αυτό όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς της άσκησης, δεν ισχύει, καθώς ένα πρόγραμμα με βάρη έχει να προσφέρει πολλά οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Περισσότερους μύες

Ακολουθώντας ένα πρόγραμμα με βάρη οι μύες θα γίνουν μεγαλύτεροι και το σώμα σας θα αρχίσει να σχηματοποιείται. Καθώς, όμως, το σώμα σας θα αρχίσει να δημιουργεί περισσότερο μυϊκό ιστό ο μεταβολισμός σας θα εκτιναχθεί προς τα πάνω, θα παρατηρήσετε επίσης και άλλα οφέλη, όπως την καλύτερη στάση του σώματος, τη βελτίωση της ισορροπίας και την καλύτερη ξεκούραση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ξεπεράστε τα όρια σας

Οι επαγγελματίες της άρσης βαρών συνιστούν, ότι όταν θέλετε να χτίσετε μεγαλύτερους μύες, τα βάρη που θα σηκώνεται θα πρέπει να είναι με αρκετά κιλά, ώστε να σας επιτρέπουν να κάνετε πέντε με έξι επαναλήψεις. Αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύεται κοντά στα όρια σας, δίνοντας την μέγιστη απόδοση της ενέργειάς σας. Με τον τρόπο αυτό θέτετε τον πήχη λίγο υψηλότερα για την επόμενη φορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News