Ειδήσεις

Φρούτα στα σχολεία από Έλληνες παραγωγούς

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί τους Έλληνες παραγωγούς να συμμετέχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την κατανάλωση οπωροκηπευτικών στα σχολεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε την τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με τον Καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το Σχέδιο Προώθησης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία.

Με το συγκεκριμένο Σχέδιο Προώθησης κατανάλωσης οργανώνεται η διανομή:

- νωπών φρούτων (μήλα, πορτοκάλια),

- ατομικής συσκευασίας κομπόστας,

- κορινθιακής σταφίδας και

- ξερών σύκων

στα δημοτικά σχολεία σχεδόν όλης της Επικράτειας.

Αναλυτικότερα, η επιλογή των δημοτικών σχολείων στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης γίνεται με κοινωνικά κριτήρια, καθώς επιλέχτηκαν ευπαθείς περιοχές με διαπιστωμένα αυξημένους δείκτες ανεργίας και φτώχειας.

Το πρόγραμμα κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό και η συνέχισή του επιβεβλημένη, καθώς δίνει διπλή ευκαιρία, αφενός σε όλους του Έλληνες παραγωγούς για την προώθηση των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων τους στους νεαρότερους Έλληνες καταναλωτές και αφετέρου στους μαθητές των σχολείων μας για την κατανάλωση ποιοτικών φρούτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια