Ειδήσεις

Ειδικά εξοπλισμένο λεωφορείο για αστέγους στην Αθήνα

Εξ αρχής μετασκευάζεται τον τελευταίο καιρό ένα λεωφορείο για να αποκτήσει χημική τουαλέτα, ιατρείο, ντουζιέρα και άλλα χρήσιμα. Το λεωφορείο θα γυρνάει στους δρόμους της Αθήνας και θα παρέχει βοήθεια σε άστεγους.

Το δρομολόγιο του, θα ακολουθεί τα συνήθη στέκια σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και των γύρω περιοχών, ενώ θα διέρχεται καθημερινά από σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και πρώτων βοηθειών.

Η πρωτοβουλία, η οποία αξίζει πολλά συγχαρητήρια ανήκει στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Κ. Αναστάσιος Ταστάνης δήλωσε σχετικά ότι «η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους αστέγους, την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε και ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον θα συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, επεκτεινόμενες σταδιακά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού».

Το λεωφορείο είναι διώροφο, ανακατασκευάζεται και συντηρείται, ειδικά για τον σκοπό αυτό. Θα κινείται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Ενδεικτικό δρομολόγιο

Θα διέρχεται από κέντρο της Αθήνας, Δημαρχείο, Ζάππειο, Ακαδημίας, Αχιλλέως, Φιλοπάππου, αλλά και Αχαρνών, στο λιμάνι του Πειραιά, Ελαιώνα, Αιγάλεω, Ρουφ.

Στις περιοχές αυτές θα καθοριστούν από τον ΟΑΣΑ οι ακριβείς θέσεις των στάσεων κατά μήκος της διαδρομής και θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να μη δημιουργούνται κυκλοφοριακά ή άλλους είδους προβλήματα.

Θα σχεδιαστούν, επίσης, τα δρομολόγια, οι ώρες αναχώρησης και άφιξης ανά σημείο και ανά ημέρα, καθώς και οι ώρες παραμονής σε κάθε σημείο, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των αστέγων. Το συγκεκριμένο λεωφορείο θα ενταχθεί στο σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει εντός του επόμενου τριμήνου, ώστε να παρακολουθείται καθημερινά η πορεία του.

Σχόλια