default-image

Μεταφέρεται το Ωδείο Ηρακλείου

Πολιτισμός
Μεταφέρεται το Ωδείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 250 τ.μ. μέσα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,  πρόκειται να μεταφερθεί σε 6 μήνες από σήμερα το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου.

Η σχέτικη σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στη ΔΕΠΤΑΗ και στην ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε τη «Διαμόρφωση του χώρου αίθουσας Γ.1.1. στο Π.Σ.Κ.Η. Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου». Η ανάδοχος εταιρεία αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό και με έκπτωση της τάξης του 41,33%.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικής δαπάνης 165.000 ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 6 μήνες. Η σύμβαση προβλέπει ότι στο ισόγειο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου, από την πλευρά της οδού Σπιναλόγκας, σε έναν χώρο έκτασης 251 τ.μ.  θα διαμορφωθούν οι χώροι για το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου.

Θα δημιουργηθούν 7 αίθουσες ατομικής διδασκαλίας, 4 αίθουσες ομαδικής διδασκαλίας, χώρος υποδοχής και χώρος γραμματείας. Οι χώροι αυτοί θα είναι ειδικά διαμορφωμένοι και χωρίς την κλασσική τοιχοποιία αλλά με τελευταίας τεχνολογίας ηχομόνωση για την καλύτερη απόδοση των μαθημάτων.

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων, την κατασκευή ξύλινου δαπέδου, την κατασκευή φεγγιτών και χωρισμάτων αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες των αιθουσών που δημιουργούνται, ξύλινα εξωτερικά κουφώματα, και χρωματισμούς.

Η υποδομή που θα δημιουργηθεί στους κόλπους του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα καλύπτει τις ανάγκες του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου που μέχρι σήμερα φιλοξενείται σε κτήριο του κέντρου μαζί με τη Φιλαρμονική. Το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου σήμερα καλύπτει τις ανάγκες 170 παιδιών και έχει στο δυναμικό του 45 δασκάλους μουσικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News