default-image

Π.Καμμένος: Έτοιμα τέσσερα από τα πέντε hotspots

Ελλάδα
Π.Καμμένος: Έτοιμα τέσσερα από τα πέντε hotspots

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων είναι έτοιμα να λειτουργήσουν άμεσα, ενώ το πέμπτο στην Κω θα είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

"Ηταν μια δύσκολη επιχείρηση", υπογράμμισε. "Αντιμετωπίσαμε αντίσταση σε δυο περιοχές, στην Κω και στα Διαβατά", δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.    

Ο υπουργός Άμυνας θα μεταβεί σε Λέσβο, Χίο και Λέρο όπου θα επισκεφθεί τα κέντρα καταγραφής.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στο Star, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στον ρόλο της Νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο, ενώ κατήγγειλε ότι η τουρκική ακτοφυλακή βοηθούσε μέχρι τώρα τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα.

«Θεωρώ δεδομένο ότι θα κλείσουν τα σύνορα», υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι θεωρεί δεδομένο πως κάποιες χώρες - μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη πάρει τη σχετική απόφαση.

Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, το ΝΑΤΟ πλέον θα διασφαλίσει ότι δεν θα επιτρέπουν οι τουρκικές δυνάμεις στους διακινητές να φθάνουν μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα έθεσε όρους για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ εξήγησε ότι η δράση του θα περιορίζεται μεταξύ των χωρικών υδάτων Ελλάδας και Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News