default-image

Εκτός επισιτιστικής χιλιάδες τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

Κρήτη
Εκτός επισιτιστικής χιλιάδες τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας μένουν οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά καθώς οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας λαμβάνουν υπόψη τους στα κριτήρια υπολογισμού του εισοδήματος και τα επιδόματα που παίρνουν από την πολιτεία η τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες.

Στις 7.345 ευρώ καθορίζεται το εισόδημα μαζί με τα επιδόματα των οικογενειών που δεν δικαιούνται της βοήθειας. 200 οι οικογένειες από τις 1.200 στο Ηράκλειο μόνο που φέτος θα ωφεληθούν σύμφωνα με τον Μανόλη Αχλαδιανάκη πρόεδρο της ομοσπονδίας τριτέκνων στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Την απόφαση βάσει της οποίας μπαίνει το «ψαλίδι» έχει υπογράψει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Λάβρος ο Μανόλης Αχλαδιανάκης κατά  της αναπληρώτριας υπουργού και του πρωθυπουργού για τα περί κοινωνικής πολιτικής."Θα μας βρουν μπροστά τους" υπογραμμίζει και προσθέτει ότι "για να δουν την υπουργό οι πιέσεις τους είναι ασφυκτικές ενώ για τον πρωθυπουργό δεν γίνεται ούτε κουβέντα."

Από τις 7.683 πολύτεκνες  οικογένειες του Ηρακλείου το 2001 , πήραν επισιτιστική μόλις οι 167 το 2015 .

Στο χείλος του γκρεμού ωστόσο βρίσκονται και οι πολύτεκνες οικογένειες . Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι το 2001, στο Ηράκλειο έπαιρναν την επισιτιστική βοήθεια 7683 οικογένειες σε σύνολο 9.500 πολύτεκνων οικογενειών .Ενώ το 2015 ο αριθμός όχι μόνο έχει μειωθεί αλλά έχει σημειωθεί δραματική μείωση καθώς μιλάμε πλέον μόλις για 167 οικογένειες που πήραν το επίδομα της επισιτιστικής.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο των πολυτέκνων του νομού Ηρακλείου κ. Παρασύρη,στο neakriti.gr ,ο οποίος και  δεν κρύβει την οργή του,  "η κατάσταση όχι απλά είναι απογοητευτική αλλά αυτό που συμβαίνει με τις οικογένειες των πολυτέκνων δεν έχει προηγούμενο,είναι ασυγχώρητο και εκτός πραγματικότητας  από πλευράς κυβέρνησης . Και φανταστείτε ότι μιλάμε για βοήθεια ψίχουλα , με αρκετούς μάλιστα οικογενειάρχες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και ζουν εκτός Ηράκλειο , όπως για παράδειγμα στο Αρκαλοχώρι, να μην μπαίνουν καν στον κόπο να έρχονται στο Ηράκλειο για να πάρουν π.χ μια τσάντα με 2,5 κιλά φρούτα."

Ακούστε τι δήλωσε στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος των τριτέκνων Μάνολης Αχλαδιάνακης για το τσεκούρι στην επισιτιστική βοήθεια.

Ρεπορτάζ:Αγγέλα Δουλγεράκη-Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News