default-image

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία

Ελλάδα
Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.55 με επίκεντρο περιοχή κοντά στα Κρέστενα Ηλείας, 72 χλμ. νότια της Πάτρας.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Έρευνες για τυχόν ζημιές από το σεισμό

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με δημάρχους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να δούμε αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές των δήμων Ανδρίτσαινας - Κρεστένων - Ζαχάρως, όπου εκεί υπάρχουν αρκετές τοπικές κοινότητες και πολλά παλαιά σπίτια».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αμέσως μετά τη δόνηση, πολλοί κάτοικοι του Πύργου, της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ζαχάρως, της Ανδρίτσαινας, των Κρεστένων, αλλά και τοπικών κοινοτήτων βγήκαν από τα σπίτια τους και παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους.

Ζάκυνθος: Αισθητός ο σεισμός που σημειώθηκε στα Κρέστενα

Αισθητός και στην Ζάκυνθο έγινε ο σεισμός των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στα Κρέστενα της Ηλείας.

Η σεισμική δόνηση ανησύχησε τους κατοίκους του νησιού καθώς ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια.

Στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News