Ειδήσεις

Επιδρομές κατά του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Χειροτερεύει η κατάσταση στη Συρία όπου εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας παιδί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, εναντίον νοσοκομείου της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βόρεια Συρία.

Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου στο Παρίσι επιβεβαίωσε ότι "νοσοκομείο υπό τη διαχείριση των Γιατρών χωρίς Σύνορα έγινε στόχος αεροπορικού βομβαρδισμού" στην περιοχή Μααρέτ αλ-Νουμάν, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων βόρεια της Δαμασκού.

"Πρόκειται για σκόπιμη επίθεση εναντίον εγκατάστασης παροχής ιατρικής φροντίδας. Η καταστροφή αυτού του νοσοκομείου στερεί την ιατρική περίθαλψη από 40.000 ανθρώπους σε αυτήν την πολεμική ζώνη", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μασιμιλιάνο Ρεμπαουντένγκο, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το νοσοκομείο επλήγη από τέσσερις πυραύλους κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών με απόσταση λίγων λεπτών. Δεν διευκρινίζεται η προέλευση του βομβαρδισμού. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι, κατά τα φαινόμενα, επρόκειτο για ρωσικά αεροσκάφη και ότι εννέα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Το νοσοκομείο είχε 54μελές προσωπικό και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια