default-image

Ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής

Πολιτισμός
Ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε χθες το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Διατροφής.

Ένα περιβόλι γεμάτο παραδόσεις, ήθη, έθιμα, τραγούδια, χορούς, γεύσεις, χρώματα, υπέροχους ανθρώπους που αγωνίζονται  με αγάπη και σέβασμό για την πολιτιστική κληρονομιά  του τόπου τους..του τόπου μας

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ταυτιστεί με την διατροφική και γευστική κουλτούρα αυτού του τόπου και ένας από τους στόχους του είναι να μεταφέρει στις νεότερες γενιές παλιές επιτυχημένες συνταγές.                                                                                      

35 Σύλλογοι ενωμένοι με αγάπη για τον τόπο μας μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές και  ξυπνήσουν μυρωδιές θύμησης  στο 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Τα μέλη και οι φίλοι των Πολιτιστικών Συλλόγων που επισκέφτηκαν το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας παρακολούθησαν ζωντανά:  Ομιλία και παρουσίαση για τα Κρητικά χόρτα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες, μουσικά ακούσματα της λαϊκής παράδοσης, παρουσίαση Κρητικών χορών και παραδοσιακών στολών, γεύτηκαν μυρωδιές θύμησης και τη φιλοξενία που ξέρει πάντα να παρέχει απλόχερα μια Κρητική οικογένεια!                                                                                                    Αλλά και οι μικροί μας επισκέπτες έκαναν παραδοσιακές συνταγές μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα που τα συνοδεύουν!

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας και φέτος οι χορηγοί μας, τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την υποστήριξη και την αγάπη τους!                       

Κύρος στην κριτική επιτροπή  χάρισαν με τη συμμετοχή τους, η διεθνούς φήμης Chef Ντίνα Νικολάου ,ο Pastry Chef Θέμος Ρήγας, η Μαρίκα Ζανέττου από τον Όμιλο Grecotel, ο Chef Χρήστος Ι. Λάππας, ο Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων Μανώλης Κασσάκης απο την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης ο Α'Αντιπρόεδρος Λύρας Κυριάκος Executive Chef.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Κουκιαδάκης Ευριπίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πιτσούλης Γιώργος, ο Δήμαρχος Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης , ο εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Φασουλάκης Κώστας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ματαλλιωτάκης Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΗ  Δήμου Ηρακλείου Τσαγκαράκης Γιάννης ,              ο Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Δερμιτζακης, ο Ταξίαρχος Αστυνομίας Νομού Ηρακλείου Χριστοφάκης Νικόλαος και ο Διοικητής της 133 Σ.Μ. Καστελλίου, Ιπτάμενος Σμήναρχος Παναγιώτης Δημόπουλος.

Το 4ο Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων Πεδιάδος σε συνδιοργάνωση με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την Αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.                                                                                        

Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη.                                                                                                                           

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News