Ειδήσεις

Παιδικός καρκίνος:Σε αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνα...

«Σπάμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις!!Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί γι΄αυτό λέμε ΟΧΙ στο φόβο και στην άγνοια, ΝΑΙ στην ενημέρωση και στην έγκαιρη διάγνωση!!Σήμερα κ' κάθε μέρα στο πλάι τους.. πιασμένοι χέρι με χέρι, καρδιά με καρδιά γιατί σε αυτό τον αγώνα δεν είναι μόνα.. Να θυμάσαι.. σήμερα κ' κάθε μέρα μας περιμένουν όλους στο πλευρό τους.. ασπίδα τους κ' όπλο τους..

Εμείς κι εσείς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ είμαστε δίπλα στα παιδιά με νεοπλασματικές νόσους στηρίζοντας τα ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο!!!!»

Με αυτό το συγκινητικό μήνυμα ο «Παγκρήτιος σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο» αναφέρεται στη σημερινή ημέρα και την ανάγκη στήριξης που έχουν τα μικρά παιδιά που δίνουν τον αγώνα τους αλλά και η οικογένειά τους που στέκεται στο πλευρό τους.  

70% των παιδιών θεραπεύεται

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο σύμφωνα με το iatropedia.gr, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα θεραπεύονται.

Κι αυτό ας παραμένει το δικό μας μήνυμα για την ημέρα αυτή...

Σχόλια