default-image

Καλοκαίρι… στο τέλος του χειμώνα

Κρήτη
Καλοκαίρι… στο τέλος του χειμώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοτιάδες,αφρικανική σκόνη και το θερμόμετρο στα ύψη κυριαρχούν στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Καλοκαίρι… στο τέλος του χειμώνα θα βιώσουν οι Κρητικοί αφού η επίσκεψη των νοτιάδων ανεβάζει στο ύψος το θερμόμετρο.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο υδράργυρος άγγιξε κατά τόπους στην Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου, μια από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα.

Έρχονται νοτιάδες  και σκόνη

Όσοι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες θα πρέπει να οπλιστούν τις επόμενες μέρες με υπομονή καθώς οι νοτιάδες ήρθαν για να μείνουν εως και την Πέμπτη, αλλά θα συνοδεύονται σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων πιθανότατα και από τη γνώριμη σκόνη. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική ,ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει την Τετάρτη το μεσημέρι ακόμα τους 26 βαθμούς Κελσίου θυμίζοντας κάτι από … άνοιξη που είναι προ των πυλών, αν όχι καλοκαίρι. Πολλοί όπως όλα δείχνουν θα πάρουν λίγο νωρίτερα το δρόμο για τις παραλίες, ενώ οι ξένοι επισκέπτες του νησιού θα απολαύσουν ηλιόλουστες βόλτες.

Οι δυνατοί νοτιάδες αναμένεται ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον υδράργυρο στα νότια τμήματα του νησιού αλλά θα αποτελέσουν και «πονοκέφαλο» για τους Κρητικούς καθώς συνοδεύονται συνήθως από προβλήματα.

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News