default-image

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις: Κλείνουν τα Τέμπη

Ελλάδα
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις: Κλείνουν τα Τέμπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθοριστική θα είναι αυτή η εβδομάδα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους.

Χθες χιλιάδες αγρότες έκαναν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο συμμετείχαν το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι άγγιξαν τις 12.000 άτομα. Ανάλογου μεγέθους ήταν και το συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Αγρότες από 68 μπλόκα, από τον Προμαχώνα έως την Κρήτη, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό, ζητώντας ταυτόχρονα ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν ακόμα περισσότεροι αγρότες από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης και μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, o επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και πλήθος κόσμου.

Κλείνουν τα Τέμπη

Σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχωρούν και πάλι σήμερα από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του εκεί μπλόκου, οι οποίοι το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την Κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

Κλείνουν το δρόμο για Βουλγαρία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ροδόπης από αύριο μετά την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για καθολικό αποκλεισμό 72 ωρών του τελωνείου της Νυμφαίας στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, στον κόμβο του Τυχηρού.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Ξάνθης θα κρατήσουν κλειστή τη γέφυρα του Νέστου, επάνω στην Εγνατία Οδό, σήμερα από τις 12 έως και τις 2 μετά το μεσημέρι και από αύριο επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος των μπλόκων των αγροτών της Ξάνθης, Κώστας Δαλάτσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News