Ειδήσεις

Ενας γιατρός και πέντε παιδιά ανάμεσα στα θύματα της γρίπης

Σοκ συνεχίζει να προκαλεί στη χώρα το γεγονός ότι από τη φονική γρίπη έχασε την μάχη ένας 30χρονος γιατρός από το Μεσολόγγι ενώ όπως έκαναν γνωστό πηγές του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα θύματα έχουν ξεπεράσει τα 81 και μεταξύ τους υπάρχουν δυστυχώς και 5 παιδιά.

Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι οι νεκροί ανέρχονταν στην χώρα τους 81, σε ΜΕΘ νοσηλεύονταν 120 άνθρωποι ενώ συνολικά από Μονάδες είχαν περάσει 293 άτομα με επιπλοκές της γρίπης. Μάλιστα, τα 19 ήταν παιδιά εκ των οποίων τα 5 έχουν ήδη καταλήξει σύμφωνα με το iatropedia.gr.

H γρίπη βρίσκεται στην κορύφωσή της

Όπως ανέφερε εξάλλου ο καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σωτήρης Τσιόδρα, έχει αρχίσει να εμφανίζεται και γρίπη τύπου Β, που σημαίνει ότι θα χτυπά ως επί το πλείστον ηλικιωμένους (ενώ η τύπου Α και ειδικά ο Η1Ν1 "προτιμά μεσήλικες και νέους)...

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα , η γρίπη βρίσκεται πλέον στην κορύφωσή της και τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα βρίσκεται σε έξαρση.

Χρειάζεται ως εκ τούτου εμβολιασμός όσων ακόμα δεν το έχουν κάνει κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, άμεση ιατρική βοήθεια σε όσους παρουσιάζουν σοβαρή συμπτωματολογία (υψηλό πυρετό που δεν πέφτει με αντιπυρετικά, πόνο στο στήθος, κακουχία κλπ), αποφυγή των κλειστών χώρων με πολύ κόσμο, άμεση εισαγωγή στην αντιιική θεραπεία για όσους νοσήσουν κι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και προσοσχή εμ συχνό πλύσιμο των χεριών και αποφυγή όσων φτερνίζονται και βήχουν.

Σχόλια