Ειδήσεις

Με όπλα και σφαίρες συνελήφθησαν τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνελήφθησαν τρεις άνδρες ιρακινής καταγωγής που φέρονται να εμπλέκονται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Οι αρχές συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου και έναν τρίτο άνδρα, επίσης Ιρακινής καταγωγής, τον οποίο εντόπισαν σε τροχόσπιτο σε περιοχή έξω απο την Αλεξανδρούπολη να έχει στην κατοχή του, επίσης, όπλα και σφαίρες.

20.000 σφαίρες και δεκάδες όπλα

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τουλάχιστον 18 πυροβόλα όπλα, σφαίρες 22 χιλιοστών και διόπτρες, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τις Αρχές, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορικό» για σχέσεις με τζιχαντιστές.Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι στόχος τους ήταν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν προς την Τουρκία για να καταλήξουν στη Συρία για να συμμετάσχουν στους αγώνες του Ισλαμικού Χαλιφάτου.Ο ένας από τους δύο υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ο δεύτερος έφτασε στην περιοχή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς οι δύο άνδρες που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, έμεναν σε ξενοδοχείο. Μέσα στο τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες και δεκάδες όπλα.

Και νέα ευρήματα

Παράλληλα, βρέθηκε ένα ακόμη μεγάλο όχημα, έξω από την Αλεξανδρούπολη. Και σε αυτό εντοπίστηκαν τέσσερα όπλα και πάνω από 100.000 σφαίρες, ενώ- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο Κουρδικής καταγωγής.

Μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες, στις 31 Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην ίδια πόλη ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, με τον πρώτο, τον Mirsad Bektasevic να είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Μέλη ίδιας οργάνωσης

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι συλληφθέντες ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων.

Όσον αφορά στην προέλευση του εντοπισθέντος οπλισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ.

Σχόλια