default-image

Σε κατεύθυνση κινητοποιήσεων και οι φοροτεχνικοί

Οικονομία
Σε κατεύθυνση κινητοποιήσεων και οι φοροτεχνικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αποκλεισμούς από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φαίνεται ότι είναι έτοιμοι οι φοροτεχνικοί να απαντήσουν στη χαώδη όπως εξηγούν κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τη λειτουργία του συστήματος ΤΑΧΙΣ.

Αν και το υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι από 1ης Φεβρουαρίου το σύστημα θα ανοίξει, λίγο πριν τη συμπλήρωση του 1ου δεκαπενθημέρου καθυστέρησης, δεν έχουν καν ανακοινωθεί οι προθέσεις, γεγονός που όπως διευκρινίζουν οι φοροτεχνικοί, προμηνύει μια νέα χρονιά που το αλαλούμ και οι ασφυκτικές ημερομηνίες θα καταστήσουν τους φοροτεχνικούς σε μπαλάκια ανάμεσα στους φορολογούμενους και το υπουργείο.

Οι φοροτεχνικοί όπως εξηγούν προσανατολίζονται σε μαζικές κινητοποιήσεις, απειλούν ότι δεν θα υποβάλουν καμία φορολογική δήλωση, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι στις προθέσεις τους δεν είναι να βιώσουν μία ακόμη χρονιά, που οι ίδιοι και οι πελάτες τους επειδή η πολιτεία δεν φροντίζει ν είναι σαφής, να απειλούνται με πρόστιμα.

Από 1ης 1ου του 2016 πάντως σε εφαρμογή έχει τεθεί ο νέος νόμος που αφορά στα ελληνικά λογιστικά πρότυπα με τον οποίο έχουν απλοποιηθεί οι λογιστικοί κανόνες  που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και ευθυγραμμίζονται με ό,τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής που συνέταξε το νόμο, βρέθηκε στο Ηράκλειο για ενημέρωση των φοροτεχνικών, εξηγώντας ότι είναι ένα καινούργιο πεδίο που ίσως να προκαλεί σύγχυση προς το παρών στους επαγγελματίες, πλην όμως στο κέντρο του ως στόχευση έχει την απλοποίηση τόσο για τους φοροτεχνικούς όσο και για τους επιχειρηματίες.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News