Ειδήσεις

Συνέχεια κινητοποιήσεων με νέα πρόσκληση Κουρουμπλή

Με προσέλευση κι άλλων αγροτών από διάφορες περιοχές της χώρας, νέο μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και σήμερα στο Σύνταγμα, όπου πολλοί πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές που είχαν στήσει.

Πάντως, φαίνεται πως πλέον οι αγρότες που ήρθαν στην Αθήνα δίνουν ραντεβού στα μπλόκα.

Μετά τις 1.30 οι διαδηλωτές (ΠΑΜΕ, μαθητικές και φοιτητικές οργανώσεις, η ΛΑΕ και το ΕΠΑΜ και πλήθος κόσμου) άρχισαν να αποχωρούν, ενώ αγρότες μάζευαν τις σκηνές που έστησαν την Παρασκευή στην πλατεία, στις οποίες και διανυκτέρευσαν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι περισσότεροι θα αναχωρήσουν το απόγευμα με λεωφορεία από το Καλλιμάρμαρο, με σκοπό να μεταβούν στα μπλόκα τους.

Όπως είπαν, τη Δευτέρα θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Πρόσκληση Παναγιώτη Κουρουμπλη

Νέα πρόσκληση στους αγρότες για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλής λέγοντας ότι δεν πρέπει να μετανιώσουν για ευκαιρίες που μπορεί να χαθούν.

Ανέφερε ότι «όλα είναι συζητήσιμα», διαμηνύοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τελεσίγραφα.

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους αγρότες απ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονται για δεύτερη μέρα στην Αθήνα, καθώς αντιδρούν στην πρόταση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Παράλληλα, πρόσκληση για συγκεντρώσεις εκτός απο το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα , απήυθυνε  και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τους αγρότες.

Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ απαιτεί την απόσυρση του νόμου «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό προειδοποιώντας για «συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τέλους».

Δήλωση Κουτσούμπα

Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά - αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους - λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν το λαό μας, δήλωσε από το συλλαλητήριο ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Έκλεισαν οι δρόμοι

Έκλεισαν, σχεδόν όλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω του πανελλαδικού συλλαλητηρίου των αγροτών.Ειδικότερα, κλειστές  είναι  η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Ακαδημίας, η Πειραιώς, η Αθηνάς, η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας.

Και στα Τέμπη έκλεισαν οι δρόμοι

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σχόλια